Samsung SDI va furniza baterii pentru proiectul solar Hawaii

1137

Samsung SDI Co. a anunțat că va furniza 13.000 de module de baterii pentru un sistem de stocare a energiei (ESS), legat de cel mai mare proiect solar din insula Kauai aflată în arhipelagul Hawaii. Producătorul de baterii din Coreea de Sud va colabora cu compania AES Distributed Energy, o companie americană pentru acest proiect. Aceste baterii pot stoca excesul de energie solară pe Kauai, a patra insulă ca mărime din Hawaii.

Proiectul va avea o capacitate fotovoltaică de 28 de megawați și un sistem de stocare a energiei cu durată de cinci ore pentru 100MWh, furnizând 11% din energia electrică necesară insulei Kauai. „Proiectul va oferi 11% din energia electrică a insulei Kauai, ducând energia electrică furnizată din surse regenerabile la aproape 60%„, a declarat David Bissell președintele și directorul executiv al KIUC (Kauai Island Utility Cooperative), furnizorul de energie regenerabilă din Kauai.

Insula din Pacific, cu aproximativ 17.000 de case (prin lege, nicio clădire din Kauai nu poate fi mai înaltă decât un palmier mediu), a redus dependența de combustibilii fosili, în scopul atingerii până în 2045 a unei acoperiri de 100% din cererea de energie electrică din surse regenerabile, energie solară, eoliană, biomasă și hidroenergie.

Samsung SDI ocupă primul loc pe piața globală la baterii pentru stocarea energiei ESS (Energy Storage System), cu o cotă de 38% în 2017, potrivit firmei canadiene de cercetare de piață b3Intelligence.

Hawaii – este al 50-lea stat al Statelor Unite ale Americii și se găsește geografic la 3.700 km de SUA. A fost descoperit de exploratorul britanic James Cook în 8 ianuarie 1778. A devenit un teritoriu al Statelor Unite în 1898. Hawaii reprezintă cel mai izolat grup populat de insule din întreaga lume.

În octombrie 2017, compania Samsung SDI a furnizat baterii litiu-ion de 10 megawați pentru un parc eolian construit de Younicos și TerraForm Power în Hawaii. În februarie 2017, Samsung SDI a furnizat baterii ESS de 240 megawați în California împreună cu compania AES Energy Storage tot pentru parcuri eoliene.

SURSĂYonhapNews