Samsung SDI se concentrează iarăși pe bateriile de mici dimensiuni

1092

Producătorul de baterii sud-coreean Samsung SDI își concentrează atenția asupra afacerii sale cu baterii litiu-ion de dimensiuni mici. Această categorie de baterii începe să fie tot mai căutată în special pentru folosirea la sculele electrice fără fir și la dispozitivele de uz casnic, din ce în ce mai populare.

Filiala Samsung SDI estimează că va avea un profit de aproximativ 357 milioane de dolari din aceste baterii de mici dimensiuni, numai în acest an. Aceeași estimare aproximativă a fost făcută și de unele firme de consultanță financiară, inclusiv Mirae Asset Daewoo.

Samsung SDI a extins liniile de producție a bateriilor mici la uzina Cheonan din Coreea de Sud, la începutul acestui an și a construit și o nouă linie de producție. Deși valoarea investiției nu a fost făcută publică, sursele din domeniu estimează că suma este între 180 și 270 milioane USD. Samsung SDI are linii de producție pentru baterii de mici dimensiuni și la Tianjin în China dar și în Indonezia.

Potrivit firmei canadiene de sondare a pieței b3Intelligence, piața de baterii de dimensiuni mici este așteptată să ajungă la 7,9 miliarde de unități în acest an, cu 13% mai mult față de anul trecut. Cererea globală pentru bateriile litiu-ion de dimensiuni mici a crescut de la 4,7 miliarde de unități în 2014 la 6,9 miliarde de unități în 2017.

Bateriile cilindrice sunt unul dintre cele două tipuri de baterii litiu-ion de dimensiuni mici, împreună cu bateriile polimerice. Bateriile cilindrice sunt utilizate pentru a alimenta produse cum ar fi unelte industriale și aspiratoare fără fir, în timp ce bateriile polimerice se folosesc în dispozitive IT cum ar fi PC-uri, smartphone-uri și laptop-uri.

Litiu simbolizat Li – este un metal alcalin de culoare alb-argintie, iar în condiții normale, este cel mai ușor metal, foarte moale și cel mai puțin dens dintre toate metalele. Nu există sub formă brută în natură. Cei mai mari producători mondiali de litiu sunt Australia și Chile. Europa folosește circa 25% din litiul mondial.

Samsung SDI se concentrează în primul rând pe producerea bateriilor cilindrice, care reprezintă aproximativ 50% din afacerea cu baterii de litiu-ion de dimensiuni mici ale firmei. Și „este un moment optim pentru a fi în această afacere„, a spus un reprezentant al firmei Samsung.

Cu aceste noi oportunități, Samsung SDI ia în calcul creșterea investițiile și construirea de noi infrastructuri de producție.

SURSĂKoreaHerald