Samsung SDI își va extinde producția la baterii de dimensiuni mici

1225

Samsung SDI a început recent să lucreze la extinderea liniilor de producție a bateriilor mici la uzina Cheonan din Coreea de Sud. Samsung SDI va investi câteva sute de miliarde won coreeni pentru a construi o nouă linie de producție pentru bateriile de dimensiuni mici. Decizia a fost luată ținând seama de faptul că Panasonic, cel mai mare producător de baterii din lume, este extrem de ocupat furnizând baterii la Tesla, pentru vehiculele sale electrice, astfel încât nu poate satisface și alte cereri.

Această mișcare a fost văzută ca o oportunitate de Samsung SDI, care are cea mai mare cotă de piață pe piața de baterii de dimensiuni mici, pentru a-și consolida și mai mult poziția de lider. Pe piața mondială de baterii de dimensiuni mici, Samsung SDI depășește Panasonic în cota de piață.

Conform informațiilor conexe din industria de acest profil, recent în luna februarie, Samsung SDI a început să lucreze la extinderea liniilor de producție a bateriilor mici la uzina Cheonan din Coreea de Sud. Deși valoarea investiției nu a fost făcută publică, sursele din domeniu estimează că suma va fi între 180 și 270 milioane USD.

Extinderea companiei Samsung SDI a fost făcută în urma studiilor de piață care au constatat că există o lipsă de aprovizionare a pieței în acest domeniu, iar previziunile sunt de creștere a acestui segment. Potrivit firmei canadiene de sondare a pieței b3Intelligence, piața de baterii de dimensiuni mici este așteptată să ajungă la 7,2 miliarde de unități în acest an, cu 13% mai mult față de anul trecut. Se preconizează că cererea de baterii pentru dispozitive non-IT, cum ar fi scule electrice și mașini electrice, pe lângă smartphone-uri, va duce la o creștere globală a pieței.

În special, piața bateriilor cilindrice de dimensiuni mici se bucură de o creștere rapidă. Livrările de baterii cilindrice, care au fost 1,9 miliarde de bucăți în 2014, au fost estimate la 3,3 miliarde de unități anul trecut, înregistrând o creștere substanțială. Samsung SDI a ridicat deja ratele de utilizare a liniilor sale de producție a bateriilor cilindrice de la uzinele sale din Cheonan din Coreea, Tianjin din China și Indonezia. Bateriile de dimensiuni mici pe care Samsung SDI intenționează să le producă sunt baterii tip cilindru a căror piață crește rapid.

Bateria AA a fost standardizată în 1947 de către Institutul National American de Standarde. O baterie AA măsoară între 48,2 – 50,5 mm în lungime, incluzând butonul terminal și 13,5 – 14,5 în diametru. Borna pozitivă trebuie să fie de minim 1 mm înălțime și de maxim 5,5 mm în diametru iar terminalul negativ plat trebuie sa aibă un diametru minim de 7 mm.

O creștere accentuată a cererii de baterii secundare, precum bateriile auto și a sistemelor de stocare a energiei (ESS), în plus față de bateriile de dimensiuni mici, accelerează investițiile companiilor de baterii. În industrie, piața globală a bateriilor reîncărcabile este de așteptat să se dubleze la 67,7 miliarde de dolari în 2022, de la 31,2 miliarde de dolari acum doi ani.

SURSĂBusinessKorea