Acasă Stiri Samsung se pregătește să bată Intel pentru prima oară în 24 de...

Samsung se pregătește să bată Intel pentru prima oară în 24 de ani

Conform paginii economice din The Korea Herald, The Investor, Samsung Electronics va depăși compania Intel pentru prima oară în ultimii 24 de ani.

Samsung Electronics va deveni cel mai mare furnizor de semiconductori din lume în ceea ce privește vânzările, în al doilea trimestru al anului 1017.

Compania japoneză Nomura Securities a publicat recent un raport în care afirmă că Samsung este de așteptat să înregistreze vânzări de 15,1 miliarde de dolari în trimestrul al doilea pentru vânzările sale de semiconductori, depășind vânzările Intel, estimate la 14,4 miliarde de dolari.

Dacă prognoza este exactă, și nu ne îndoim de acest lucru, este recunoscută seriozitatea firmei Nomura Securities, producătorul coreean de cip-uri ar deveni un lider absolut al pieței mondiale a semiconductorilor pentru prima dată în ultimii 24 de ani.

Nomura Securities Co., Ltd. este fondată în 1925 în Osaka , Japonia. Nomura este un grup de servicii financiare și o bancă globală de investiții, cu sedii regionale în Hong Kong, Londra și New York. Nomura este cea mai mare bancă independentă de investiții din lume, cu active în valoare de peste 138 miliarde de lire sterline, în conformitate cu Financial Times.

Deși Samsung a fost lider pe piața cip-urilor de memorie, a rămas în spatele lui Intel pe piața globală a unităților centrale de procesare (CPU), compania coreeană sa concentrat mai mult pe fabricarea de cip-uri DRAM și NAND flash.

Deoarece cererea pentru chips-uri DRAM și drive-uri SSD crește, prețurile de pe piață au crescut„, a specificat raportul întocmit de Nomura Securities. „Creșterea pieței de memorie a depășit-o cea a pieței CPU„, am citat din același raport al companiei din „țara soarelui răsare”.

De asemenea, firma japoneză prognozează că vânzările anuale ale companiei Samsung ar atinge 63,6 miliarde de dolari, mai mari decât cele de la Intel de 60,5 miliarde de dolari, în cazul în care prețurile cip-urilor actuale continuă să crească sau să se mențină la prețul actual.

Firma americană de cercetare de piață IC Insights a anunțat, de asemenea încă din luna mai că, Samsung ar putea să bată Intel în vânzările combinate ale tuturor semiconductorilor, numind acestă detronare a lui Intel „o piatră de hotar” în industria globală de fabricare a cip-urilor.

Potrivit firmei din Statele Unite, prețurile DRAM au crescut cu 45% în primul trimestru al acestui an, față de anul precedent, în timp ce prețurile flash NAND au crescut cu peste 40%.

Dupa aproape un sfert de secol, industria de semiconductori ar putea avea un nou furnizor nr.1 în Q2, 2017” și a continuat  „Dacă prețurile de pe piața de memorie continuă să se mențină sau să crească  în trimestrul 2 din 2017, Samsung ar putea să-l inlocuiască pe Intel, care a deținut locul 1 în clasamentul începând cu anul 1993″ a declarat un reprezentant al firmei IC Insights.

Stiri

Tot ce știm despre seria Galaxy S21: specificații, design, posibilă lansare

Seria Galaxy S există de peste un deceniu și, din acel moment, a devenit una dintre cele mai bine vândute linii de...

Samsung „schițează” viitorul telefoanelor pliabile-multiple și rulabile

Samsung își dezvoltă tehnologia ecranului OLED flexibil de ani de zile. Compania a fost una dintre primele din lume care a lansat...

Ce este tehnologia UWB aflată pe Note 20 Ultra și Galaxy Z Fold 2?

UWB sau Ultra-Wide Band, este primul pas pentru ca smartphone-ul să înlocuiască în siguranță cheile casei și ale mașinii. Modelul Samsung Galaxy...

Samsung Galaxy Buds Beyond certificate de NRRA, lansare iminentă

Aproape sigur Galaxy Buds Beyond, viitoarele căști TWS Samsung, vor avea o baterie mare 472 mAh. Căștile wireless au fost zilele trecute...

Barele de sunet Samsung pot fi controlate vocal cu Alice de la Yandex

Samsung Electronics extinde numărul de dispozitive care acceptă funcții de control vocal pe baza asistentului inteligent Alice. Acum, proprietarii liniei de bare...

Astăzi îl sărbătorim pe Sfântul Andrei, ocrotitorul României

Ziua de 30 noiembrie este marcată ca una din cele mai importante sărbători românești. Este ziua în care îl sărbătorim pe Sfântul Andrei, ocrotitorul...

NEON va fi disponibil pe smartphone-urile Galaxy de luna viitoare

La CES 2020 Las Vegas, Samsung a anunțat NEON, un produs pe care compania îl numește un om artificial. O descriere de...