Samsung are planificat un set cu cască pentru aplicații mixte AR și VR

1096
Samsung Electronics își extinde colaborarea cu Microsoft în dezvoltarea în comun a unui set cu cască fără fir care poate fi folosit atât pentru realitatea augmentată (AR), cât și pentru realitatea virtuală (VR). Acest lucru a venit ca urmare a concentrării intense a companiei Samsung, mai ales în ultimul an, asupra aducerii realității mixte (MR) la linia de dispozitive premium Galaxy. Parteneriatul Samsung-Microsoft a fost controversat și puțin complicat în ultimii ani, în principal din cauza intrării nereușite a lui Microsoft pe piața de telefonie mobilă. Samsung, cel mai mare furnizor de telefonie mobilă din lume, s-a bazat odată pe sistemul de operare Microsoft Windows, iar Microsoft a luat miliarde de dolari de la Samsung anual în redevențe. Firma sud-coreeană dorește să se bazeze în primul rând pe propriul hardware, astfel încât să utilizeze propriile procesoare, display-uri și alte tehnologii proprii pe noul sistem „mixed reality” MR. Samsung deja oferă una dintre cele mai bine echipate căști pentru Windows Mixed Reality. „Samsung Electronics lucrează la dezvoltarea căștilor fără fir care susțin atât VR, cât și AR. Cu siguranță, compania intenționează să utilizeze procesoare de aplicații interne ARM, display-uri OLED și senzori, dar mai important, Microsoft a adoptat o abordare multiplă pentru a furniza un ecosistem bogat de jocuri și aplicații care vor atrage utilizatorii„, a declarat un oficial Samsung implicat în această problemă. Samsung a cerut companiei Microsoft să utilizeze procesoare fabricate de compania sud-coreeană pentru Windows Mixed Reality și Windows Mixed Reality Ultra ca o condiție pentru continuarea colaborării, a declarat un alt oficial sub protecția anonimatului. Samsung consideră că piața pentru realitatea mixtă (MR) este mai promițătoare decât VR sau AR. Unele informații au arătat că și Apple lucrează la un set cu cască fără fir capabil să ruleze tehnologia AR și VR. Samsung Gear VR, setul cu cască al companiei sud-coreene a avut 71,6% din cota de piață în 2016.

Realitatea augmentată (AR) este este un live, direct sau indirect, de vedere fizică în lumea reală, ale cărei elemente sunt completate de către calculator, cum ar fi de sunet, video, grafice sau date GPS. Prin contrast, realitatea virtuală (RV) înlocuiește lumea reală, cu una simulată. Realitatea augmentată este considerată ca o extensie de realitate virtuală.

Bernstein Research, o importantă firmă de cercetare de piață, se așteaptă ca odată cu Windows MR să crească întregul ecosistem VR bazat pe PC, deoarece prețurile sunt mai mici iar configurarea mai ușoară iar suportul nativ Windows ar face probabil ca sistemul VR să fie adaptat mult mai repede. „Creșterea bazei VR instalate va atrage mai mulți dezvoltatori de jocuri și aplicații pentru a dezvolta mai multe programe pentru VR, care la rândul lor vor ajuta la vânzările de hardware și vor crea un ciclu virtuos. Microsoft MR ar putea îmbunătăți semnificativ piața„, a declarat firma Bernstein Research. Cum anume și când Samsung va prezenta noul set de căști nu se știe. Prezentarea noilor soluții cu realitatea mixtă presupunem că va avea loc la târgul tehnologic IFA 2018 Berlin, la sfârșitul lunii august, dar este doar o presupunere.
VIAWinFuture
SURSĂKoreaTimes