Acasă Stiri Samsung are planificat un set cu cască pentru aplicații mixte AR și...

Samsung are planificat un set cu cască pentru aplicații mixte AR și VR

Samsung Electronics își extinde colaborarea cu Microsoft în dezvoltarea în comun a unui set cu cască fără fir care poate fi folosit atât pentru realitatea augmentată (AR), cât și pentru realitatea virtuală (VR). Acest lucru a venit ca urmare a concentrării intense a companiei Samsung, mai ales în ultimul an, asupra aducerii realității mixte (MR) la linia de dispozitive premium Galaxy.

Parteneriatul Samsung-Microsoft a fost controversat și puțin complicat în ultimii ani, în principal din cauza intrării nereușite a lui Microsoft pe piața de telefonie mobilă. Samsung, cel mai mare furnizor de telefonie mobilă din lume, s-a bazat odată pe sistemul de operare Microsoft Windows, iar Microsoft a luat miliarde de dolari de la Samsung anual în redevențe.

Firma sud-coreeană dorește să se bazeze în primul rând pe propriul hardware, astfel încât să utilizeze propriile procesoare, display-uri și alte tehnologii proprii pe noul sistem „mixed reality” MR. Samsung deja oferă una dintre cele mai bine echipate căști pentru Windows Mixed Reality.

Samsung Electronics lucrează la dezvoltarea căștilor fără fir care susțin atât VR, cât și AR. Cu siguranță, compania intenționează să utilizeze procesoare de aplicații interne ARM, display-uri OLED și senzori, dar mai important, Microsoft a adoptat o abordare multiplă pentru a furniza un ecosistem bogat de jocuri și aplicații care vor atrage utilizatorii„, a declarat un oficial Samsung implicat în această problemă.

Samsung a cerut companiei Microsoft să utilizeze procesoare fabricate de compania sud-coreeană pentru Windows Mixed Reality și Windows Mixed Reality Ultra ca o condiție pentru continuarea colaborării, a declarat un alt oficial sub protecția anonimatului. Samsung consideră că piața pentru realitatea mixtă (MR) este mai promițătoare decât VR sau AR. Unele informații au arătat că și Apple lucrează la un set cu cască fără fir capabil să ruleze tehnologia AR și VR. Samsung Gear VR, setul cu cască al companiei sud-coreene a avut 71,6% din cota de piață în 2016.

Realitatea augmentată (AR) este este un live, direct sau indirect, de vedere fizică în lumea reală, ale cărei elemente sunt completate de către calculator, cum ar fi de sunet, video, grafice sau date GPS. Prin contrast, realitatea virtuală (RV) înlocuiește lumea reală, cu una simulată. Realitatea augmentată este considerată ca o extensie de realitate virtuală.

Bernstein Research, o importantă firmă de cercetare de piață, se așteaptă ca odată cu Windows MR să crească întregul ecosistem VR bazat pe PC, deoarece prețurile sunt mai mici iar configurarea mai ușoară iar suportul nativ Windows ar face probabil ca sistemul VR să fie adaptat mult mai repede.

Creșterea bazei VR instalate va atrage mai mulți dezvoltatori de jocuri și aplicații pentru a dezvolta mai multe programe pentru VR, care la rândul lor vor ajuta la vânzările de hardware și vor crea un ciclu virtuos. Microsoft MR ar putea îmbunătăți semnificativ piața„, a declarat firma Bernstein Research.

Cum anume și când Samsung va prezenta noul set de căști nu se știe. Prezentarea noilor soluții cu realitatea mixtă presupunem că va avea loc la târgul tehnologic IFA 2018 Berlin, la sfârșitul lunii august, dar este doar o presupunere.

Stiri

Galaxy S21 FE va intra în fabricație în iulie, are specificații premium

Potrivit tuturor informațiilor de până acum, Samsung va lansa smartphone-ul Galaxy S21 FE mai târziu în acest an. Urmând modelul lui Galaxy...

Samsung Galaxy Buds 2 în curând în mai multe culori

Au trecut doi ani de când Samsung a prezentat primul set Galaxy Buds - împreună cu seria Galaxy S10. De atunci, au...

Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3

În această vară Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile, probabil un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat în iulie. Ieri a...

Note 20 și Galaxy S20 primesc o nouă funcție de cameră de la Galaxy S21

De mai mult timp caracteristicile emblematice exclusive Samsung de pe telefoanele de top trec pe cele mid-range sau telefoanele mai vechi de...

Galaxy Tab S7 Lite în culoarea roz, cu S Pen și Book Cover

Știm de câteva luni că viitoarea tabletă Galaxy Tab S7 Lite ar trebui să ajungă pe rafturi în patru culori: negru, verde,...

Samsung Semiconductor va detrona Intel în câteva săptămâni

După câțiva ani în urma companiei americane Intel în ceea ce privește vânzările de semiconductori, Samsung ar putea în cele din urmă...

Pagini de asistență Galaxy Tab A7 Lite pe mai multe site-uri oficiale

Încă un alt indiciu a apărut online care sugerează o lansare iminentă a tabletei Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Mai multe pagini...