Samsung și China Mobile au testat cu succes o rețea prototip 5G

1376

Samsung Electronics a anunțat că a realizat și testat cu succes prototipul 5G în colaborare cu China Mobile Research Institute(CMRI), care a fost o piatra de hotar în cooperarea între cele două companii, deoarece Samsung a devenit membru al China Mobile 5G Innovation Center în iunie 2016.

„De-a lungul mai multor ani de cercetare și dezvoltare, Samsung a acumulat o multitudine de tehnologii și experiență legate de tehnologia 5G și în dezvoltarea de produse„, a declarat Dai Jun Zhang, Vicepreședinte și șef al Samsung C&D China – Beijing.

„Pentru a accelera realizarea standardizării 5G și comercializarea în China, vom continua să consolidăm eforturile noastre comune cu guvernul chinez, precum și cu ceilalți operatori, în viitorul apropiat.”

În timpul testelor 5G care au fost efectuate la Beijing, Samsung a validat doua tehnologii-cheie pentru 5G.

Prima este de modulare spațială, care este o metodă de creștere a ratei la care datele sunt transferate fără a crește cerințele de lățime de bandă pentru un sistem dat.

Cealaltă, FBMC (Filter Bank Multi Carrier), este un nou mod de a împărți semnale purtătoare în diferite canale de același spectru de frecvențe. Ambele au fost testate în frecventa 3.5GHz

De la sfârșitul anilor 2000, Samsung a investit continuu în cercetare și dezvoltare de tehnologii-cheie 5 G, a jucat un rol important la formarea standardelor 3GPP, și a depus eforturi pentru un standard global și unificat 5 G, care este așteptat să fie finalizat în 2018.

Samsung a făcut eforturi susținute pentru 5G în ultimul timp dar a și făcut progrese mari. De fapt, compania a declarat recent că va avea 5 G gata pentru utilizare comercială pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 Pyeongchang.

Așa că, ne vom putea bucura de viteze extrem de ridicate de conectivitate mobilă mai devreme de cât am crezut.

SURSĂSamsung News