Colaborare Samsung și KDDI pentru 5G în Okinawa, Japonia

1108

Începând cu anul 2015, KDDI și Samsung au lucrat îndeaproape pentru a demonstra performanța 5G în diferite scenarii de viață reală în locuri publice, arene sportive, concerte sau expoziții. În decembrie anul trecut cele două companii au demonstrat pentru prima dată conectivitatea 5G pe un tren în mișcare.

Continuând colaborarea lor, Samsung și KDDI au anunțat acum finalizarea cu succes a unui test 5G pe Okinawa Cellular Stadium din Okinawa, Japonia, un stadion de baseball cu o capacitate de 30.000 de locuri.

Ca și în cazul altor încercări de 5G care implică firma Samsung, soluțiile 5G de ultimă generație au fost desfășurate pentru a efectua procesul. Procesul, care a implicat streaming și descărcarea simultană a feed-urilor live 4K simultan pe prototipurile de tablete 5G, a folosit nucleul virtualizat Samsung, RAN virtualizat, unități de acces 5G și prototipuri de dispozitive de tabletă de 5G. Samsung spune că aceasta este prima dată când performanța 5G a fost testată în Japonia folosind tablete 5G.

Unitățile de acces 5G Samsung au fost instalate pe un turn al instalației de nocturnă situat în afara terenului de joc pentru a crea o acoperire de 5G. Tabletele au fost plasate pe locurile din zona de acoperire, unde au fost apoi capabile să transmită și să descarce 4K live feed prin 5G. Samsung și KDDI au folosit banda de 28GHz pentru acest proces.

Rezultatele testului reflectă eforturile celor două companii de a utiliza tehnologia 5G în spectrul ultra-înalt de frecvență (banda de 28GHz), pentru a redefini experiențele utilizatorilor în mediile aglomerate și a sublinia o nouă abordare a vizionării jocurilor sportive.

5G deține potențialul puternic de a crea noi experiențe de utilizare și modele de afaceri care sunt mai imersive și mai dinamice decât oricând„, a declarat Youngky Kim, președinte și șef al rețelei de afaceri de la Samsung Electronics.

Am colaborat îndeaproape cu Samsung pentru a explora 5G. A fost interesant să vedem cum tehnologia se va folosi la evenimentele care participă foarte multe persoane„, a declarat Yoshiaki Uchida, Director General Executiv la KDDI (Kokusai Denshin Denwa International).

KDDI cu sediul în Tokyo este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicații din Asia, are o experiență globală în furnizarea de servicii de înaltă calitate. Oferă servicii de telefonie mobilă, comunicații cu linie fixă și centre de date, oferă soluții complete pentru toate tipurile de telecomunicații.

Rezultatele acestui studiu de 5G la stadionul din Okinawa demonstrează capacitatea și performanța 5G într-o varietate de medii aglomerate, cum ar fi evenimente sportive, concerte muzicale live, expoziții, conferințe etc. A fost demonstrat modul în care utilizatorii vor putea să acceseze simultan rețelele 5G și să se bucure de experiențe imersive, indiferent de locația lor. Finalizarea cu succes a acestui proces aduce lansarea comercială a rețelelor 5G un pas mai aproape.

VIASamsungNews
SURSĂSamMobile