Samsung și Orange colaborează pentru a duce rețelele 5G la un nou nivel

366
Samsung si Orange colaboreaza pentru a duce retelele 5G la un nou nivel
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a anunțat că a participat la deschiderea Centrului de integrare Open RAN al Orange la Paris, Franța. În acest centru Samsung și Orange, vor colabora pentru a dezagrega elementele hardware și software ale RAN tradiționale. Va fi utilizată soluția vRAN de la Samsung, care și-a dovedit capacitatea cu operatori globali de nivel 1, inclusiv în SUA.

Orange este unul dintre cei mai importanți operatori de telecomunicații din lume. Compania oferă servicii de telefonie pentru 222 de milioane de utilizatori din 26 de țări. Sunt țări din Europa, Africa și Orientul Mijlociu. Grupul intenționează să implementeze stații de bază compatibile cu O-RAN Alliance, începând cu configurații interioare și rurale și să se extindă la noi implementări în următorii ani. Noua colaborare Samsung și Orange se vrea un pas înainte în domeniul 5G.

Colaborare Samsung și Orange pentru viitorul telefoniei mobile

Open RAN este o evoluție majoră a accesului radio care necesită o cooperare mai profundă în industrie. Împreună cu colegii noștri europeni, dorim să accelerăm dezvoltarea soluțiilor Open RAN care să răspundă nevoilor noastre. După publicarea specificațiilor comune, Centrul de Integrare RAN Open al Orange va sprijini dezvoltarea și reglarea soluțiilor dintr-o mare varietate de actori”. A declarat Arnaud Vamparys, Senior Vice President pentru Rețele de Acces Radio și Microunde la Orange, conform Samsung Newsroom.

Soluțiile vRAN de la Samsung pot asigura o mai mare flexibilitate a rețelei, o scalabilitate mai mare și eficiență a resurselor pentru funcționarea rețelei prin înlocuirea hardware-ului în bandă de bază dedicată cu elemente software. În plus, vRAN de la Samsung acceptă atât spectre joase, cât și medii, precum și soluții de interior și exterior. Samsung este singurul furnizor important de rețea care a efectuat implementări comerciale vRAN în America de Nord, Europa și Asia. Acum acordul de colaborare dintre Samsung și Orange va extinde implementarea soluțiilor vRAN (Virtual Radio Access Network).

Suntem încântați să participăm la laboratorul inovator Orange”. A declarat Woojune Kim, Vicepreședinte Executiv, Director Global Sales & Marketing, Networks Business la Samsung Electronics. „Prin această colaborare, așteptăm cu nerăbdare să ducem rețelele 5G la noi culmi pe piața europeană. În acest fel vom permite operatorilor să ofere utilizatorilor servicii mobile mai imersive”.

Prin deschiderea Centrului său de integrare Open RAN în Châtillon, lângă Paris, Orange va permite testarea și implementarea rețelelor capabile să funcționeze cu tehnologii inovatoare. Acest centru va servi drept coloana vertebrală a viitoarelor rețele ale operatorului. În centrul de lângă Paris, Samsung și Orange vor efectua teste pentru a verifica capabilitățile și performanța vRAN, radio și radio Massive MIMO de la Samsung.