Samsung și SoftBank Japonia discuta despre cooperarea în domeniul IOT

1218
Cumpararea companiei ARM de catre Samsung mai aproape
Sursă foto: Google

Potrivit unor surse din domeniul IT, Samsung Electronics Co. și  SoftBank Group Corp Japonia, companie multinațională japoneză de internet și telecomunicații, au avut recent întâlniri pentru a discuta despre o colaborare în plan tehnologic și internetul obiectelor (IOT).

Reuniunea a avut loc între Lee Jae-Yong, vicepreședinte al Samsung Electronics Co. și Masayoshi Son președinte SoftBank la biroul Samsung din Seocho Ward.

Conglomeratul japonez SoftBank a anunțat că a achiziționat cu 32 miliarde $, ARM Holdings PLC, o companie din Marea Britanie, care produce microprocesoare de putere care sunt în componența a peste 95% din smartphone-urile din întreaga lume.

Ambele companii, Samsung și SoftBank, sunt cunoscute pentru că doresc să își mărească prezența lor în sectorul IOT și  se pot completa reciproc în această privință.

Pentru ca IOT să funcționeze, este nevoie ca toate piesele din acest puzzle, cum ar fi procesoarele, senzorii, serviciile de date, trebuie să funcționeze , dar este nevoie și de un sistem de operare.

Samsung mizează în acest caz pe sistemul TIZEN, pentru a alimenta casele cu dispozitive inteligente.

Televizoarele Samsung, cu tehnologia SmartThings integrată, vor juca un rol central, vor controla și gestiona luminile, încuietorile, temperatura și multe altele, pentru a avea o casă inteligentă.

SURSĂYonhapNews