Samsung și Telefonica Deutschland colaborează pentru 5G în Germania

943

Samsung lucrează cu mulți operatori de telecomunicații din întreaga lume pentru a dezvolta și a implementa rețele de 5G FWA. Compania și partenerii săi din industrie au efectuat multe demonstrații și au făcut multe teste cu soluțiile 5G. Practic Samsung este în frunte în această privință și a trezit interesul tuturor pentru lansarea rețelelor 5G.

Cea mai recentă din seria acestor colaborări este asocierea cu Telefonica Deutschland, conform SamMobile. Cele două companii lucrează împreună pentru a rula în Germania conexiuni de acces fix wireless (Fixed Wireless Access) de 5G. Procesul implică 20 de locuințe din Hamburg care testează tehnologia Gigabit pe o perioadă de trei luni începând cu luna noiembrie. Vă reamintim ca Samsung a testat rețeaua 5G și în România.

Soluții Samsung 5G de ultimă generație

Samsung va susține configurarea procesului cu o soluție completă de undă milimetrică finală (26 GHz) pentru acest proces. Combinația dintre tehnologia hardware nou dezvoltată și software-ul special permite rate rapide de transfer de mai mulți gigabiți pe secundă prin așa-numita „ultima mila”. În esență, tehnologia constă în următoarele componente: Un nucleu virtual și o unitate de acces radio de 5G parte din Telefonica, precum și routere pentru unitățile de exterior și interior 5G pentru clienți.

Cu acest lucru, Telefonica Germania și Samsung au testat rutier o alternativă atrăgătoare la tehnologiile actuale din Germania. Scopul studiului este de a arăta că locuințelor și întreprinderile le pot fi livrate conexiuni Gigabit de înaltă calitate pentru o experiență optimă a clienților, fără a fi nevoie de instalarea de cabluri cu fibră optică.

Telefonica Deutschland oferă servicii de telecomunicații și internet de mare viteză, produse și servicii digitale inovatoare în domeniile Internet of Things. Are 49,4 milioane de clienți (iunie 2018), este unul dintre cei mai importanți furnizori de telecomunicații din Germania. Este deținută de Telefonica S.A unul dintre cei mai mari furnizori de telecomunicații din lume.

Colaborare avantajoasă pentru ambele companii

Pentru prima dată, Telefonica Deutschland și Samsung lucrează mână în mână în Germania la introducerea 5G„. A declarat Cayetano Carbajo Martin, Telefonica Deutschland. „La Telefonica Deutschland, suntem convinși că acest proces va demonstra fezabilitatea tehnică a 5G FWA în Germania. Va oferi, în același timp și o experiență de rețea mai bună în ceea ce privește tehnologiile viitoare”.

5G este o metodă promițătoare, rapidă și eficientă din punct de vedere al costurilor pentru a aduce în bandă largă accesul la viteze Giga-wide. Este și o alternativă viabilă la fibra optică”. A declarat GY Seo, vicepreședinte de vânzări și marketing de la Samsung Electronics. „Suntem încântați să colaborăm cu Telefonica în livrarea primului proces FWA de 5G. Acest parteneriat ne permite să răspundem cerințelor utilizatorilor și să explorăm oportunități de servicii conexe în Germania„.