Samsung Simband, cu noile dispozitive de monitorizare a sănătății

1320

În 2014 Samsung a creat un gadget ceva mai deosebit care controla toate informațiile despre sănătatea purtătorului. A fost numit Simband și a inclus foarte mulți senzori ce controlau aproape toate aspectele legate de corpul uman. Cureaua lui Simband avea multi senzori încorporați. Senzori puteau fi scoși și înlocuiți cu alții pentru alte dotări. Aceștia erau printre altele, pentru monitorizarea ritmului cardiac, pentru măsurarea temperaturii, pentru volumul sângelui, câți pași ai făcut și cât de mult ai transpirat.

Simband a dispus de tot felul de senzori, a putut fi utilizat pentru aproape toate consultațiile posibile, un adevărat medic generalist la purtător, controla totul, de la autism la verificările de tensiune arterială.

Se zvonea că ar fi un dispozitiv revoluționar pentru sănătate, a ajuns la vânzare – dar nu avut succesul scontat la public.

Dar, Simband nu este mort – tehnologia sa ar putea ajunge în curând la un dispozitiv Samsung care să aibă caracteristici apropiate.

În mod normal, cam toată lumea a presupus că Samsung a retras și a renunțat la Simband în favoarea liniei sale de  smartwatch-uri Galaxy Gear, cu toate acestea, ultimele informații sugerează că Simband este încă în viață, iar unele dintre tehnologiile sale ar putea chiar să se transforme în viitoare produse.

Potrivit dr. Francis Ho, șeful Samsung Innovation and Strategic Center, departamentul de sănătate digitală al Samsung lucrează cu mai mulți cercetători la acest proiect în ultimii ani, într-un efort de a construi conceptul de „Voice of the Body”, vocea corpului, un aparat purtabil prin care corpului uman să comunice informații importante despre sănătate prin intermediul senzorilor.

Samsung crede în conceptul său „Voce of the Body”, care dorește să facă cât mai ușor posibilă comunicarea corpului uman, prin intermediul senzorilor, pentru a ști în orice moment starea de sănătate a purtătorului unui astfel de aparat, pentru a putea interveni și preîntâmpina unele probleme.

Am invitat cercetătorii să vină și să folosească Simband pentru a face noi tipuri de studii„, a declarat Dr. Francis Ho, publicației digitale Wareable. „Lucrăm cu multe grupuri de cercetători de top din lume și îi punem să folosescă Simband pentru tot felul de teste, de la studiul autismului până la teste de aritmie cardiacă„.

Francis Ho a adăugat că Samsung nu este pregătit încă să facă un anunț imediat pentru noul gadget, dar am putea vedea unele  evoluții viitoare, surprinzătoare.

Samsung va lua mai multe idei de la Simband pentru a construi un produs care să controleze aproape total starea de sănătate a purtătorului. După toate probabilitățile va fi ceva peste Samsung Health.

Informațiile obținute cu ajutorul senzorilor sunt afișate pe un ecran mare, alături de alte informații zilnice utile, cum ar fi temperatura exterioară, ora și data. Utilizatorul poate afla de câte ori vrea, ce tensiune arterială are, câți pași a făcut și mute alte date despre sănătate.

Interconectarea unui astfel de aparat duce la posibilitatea punerii acestor date la dispoziția specialiștilor pentru ca ei să creeze programe și tratamente personalizate pentru fiecare utilizator în parte.

Este liniștitor să vedem că Samsung este foarte activ în domeniul sănătății, dispozitivele sale purtabile din gama Gear S și smartphone-urile de ultimă generație Galaxy S8 / S8+ și Galaxy Note 8, sunt și ele dotate prin intermediul lui Samsung Health, cu mulți senzori care ne controlează sănătatea.

Nu putem decât spera că Samsung va lansa un astfel de dispozitiv purtabil care să ne controleze total starea de sănătate.

Samsung merge mai departe.”Inspire the World, Create the Future

SURSĂWareable