Acasă Stiri Samsung Smart Home: O privire mai atentă la viitoarea ta casă

Samsung Smart Home: O privire mai atentă la viitoarea ta casă

În epoca IoT-Internet of Things, cum va arăta „casa inteligentă”? În perioada 8 septembrie – 23 octombrie, Samsung Electronics își va prezenta viziunea pentru casa inteligentă la bienala de Design Gwangju, una dintre cele mai importante expoziții internaționale de artă contemporană, unde participă în acest an expozanți din peste 30 de țări.

Expoziția Samsung la eveniment va oferi vizitatorilor șansa incitantă de a experimenta viitoarea casă inteligentă, în care aparatele de uz casnic sunt conectate prin cele mai recente tehnologii în IoT (internetul obiectelor), precum și prezentarea frigiderului Samsung Family Hub și aplicației Samsung Connect, care se află în inima viziunii smart home a lui Samsung.

  • Un stil de viață mai bun cu Family Hub.

Imaginați-vă scena. Sunteți ocupați cu lucrul în bucătărie atunci când spui frigiderului Family Hub, „Bixby, treci pe modul de curățenie”. Într-o clipă, aspiratorul robot, POWERbot, pornește și începe să facă curățenie. Deoarece Family Hub execută ce îi comandați, îi spuneți să verifice starea rufelor în mașina de spălat FlexWash, care se află într-o altă parte a casei, tot prin panoul de afișare al Family Hub.

Un frigider este un aparat de uz casnic care funcționează 24 de ore pe zi, 7 zile din 7, pentru ca familiile să-l poată utiliza oricând doresc. Acesta este motivul principal pentru care Samsung a poziționat Family Hub ca centru de comandă și în centrul viziunii sale inteligente la domiciliu.

Frigiderul Samsung Family Hub dispune de un ecran frumos, de 21,5 inch, precum și de cea mai recentă tehnologie de recunoaștere a vocii. Samsung, profitând de poziția sa de lider în IoT pentru a construi un ecosistem pentru conținut și servicii dincolo de produse, oferind utilizatorilor opțiuni de conținut și servicii.

Familiile pot să gestioneze produse alimentare, să găsească rețete, să facă cumpărături pentru alimente, precum și să se bucure de diverse opțiuni de divertisment. Aceste opțiuni inteligente sunt disponibile numai pe Family Hub, iar Samsung continuă să crească ecosistemul partener al Family Hub, colaborând cu mai mult de 100 de companii partenere din America de Nord, Europa și Asia-Pacific.

  • Samsung Connect extinde ecosistemul Smart Home.

Samsung Connect pentru casa inteligentă a fost prezentat la IFA Berlin 2017, ca un sistem integrat de aplicații care controlează diferite aparate electrocasnice și este bazat pe cloud, fiind compatibil cu orice dispozitiv sau sistem de operare.

Cloud,(nor) este un concept în domeniul computerelor și informaticii, reprezentând un ansamblu distribuit de servicii de calcul, aplicații, acces la informații și stocare de date, fără ca utilizatorul să aibă nevoie să cunoască amplasarea și configurația fizică a sistemelor care furnizează aceste servicii. Pentru cloud încă nu există un nume românesc încetățenit.

Aplicațiile bazate pe cloud – sau software-ul ca serviciu pe computere la distanță sunt deținute și operate de alții și se conectează la computerele utilizatorilor prin internet și un browser web.

În Samsung Smart Home cu aplicația Samsung Connect, utilizatorii pot controla și verifica starea aproape a fiecărui dispozitiv sau aparat din casa lor. Suportul pentru voce va fi, în curând integrat în aplicația Conect.

Pentru a ilustra modul în care funcționează Samsung Connect, imaginați-vă: În timp ce conduceți spre casă, spuneți „Bixby, spuneți-mi temperatura camerei„. Senzorul de la aparatul dvs. de aer condiționat de acasă, care este legat de aplicația Samsung Connect, transmite datele, iar telefonul mobil vă comunică citirea prin voce. Deoarece vă dați seama că este puțin prea cald acasă, solicitați prin Bixby la Samsung Connect să pornească aparatul de aer condiționat înainte de a ajunge acasă.

Este vorba de același asistent inteligent Bixby, care îl găsim și pe telefoanele Galaxy S8 și Galaxy S8+, precum și pe Galaxy Note 8.

Firma sud-coreeană lucrează, de asemenea, cu diverse terțe părți pentru a integra suportul vocal, de exemplu, cu Amazon, pentru a integra asistentul vocal Alexa în frigiderele sale, în mașinile de spălat, în aparatele de aer condiționat și aspiratoarele robot, precum și cu Google Home pentru integrarea în aspiratoarele robotizate.

Samsung intenționează să se concentreze pe extinderea serviciilor prin colaborarea cu diverse companii de produse casnice inteligente și să crească gama de dispozitive compatibile cu SmartThings, construind un ecosistem complex IoT care în final să conecteze totul.

Sună foarte futurist, nu? Smart Home devine deja realitate datorită eforturilor nesfârșite ale firmei Samsung de a integra un sistem inteligent și funcționalitatea IoT pentru conectarea la toate aparatele electrocasnice.

S-ar putea să nu mai fie foarte mult timp până când să trăim în aceste case inteligente!

Stiri

Galaxy Watch Active 2: performanțe GPS îmbunătățite cu o nouă actualizare

Samsung a îmbunătățit în mod constant după lansare ceasul său inteligent Galaxy Watch Active 2 cu actualizări de software. Cu câteva luni...

Samsung pe primul loc pe piața telefoanelor în Europa de Vest în Q3 2020

Samsung și-a menținut primul loc pe piața smartphone-urilor din Europa de Vest în Q3 2020. Conform International Data Corporation (IDC), în ciuda...

Samsung Galaxy Z Flip 2 va fi mai ieftin și va avea afișaj de 120Hz

Nu au existat în ultimul timp foarte multe zvonuri despre a doua generație a pliantului Galaxy Z Flip. Câteva informații au apărut...

Samsung pe primul loc în Europa, Orientul Mijlociu și Africa în Q3 2020

Samsung a livrat 29,6 milioane de smartphone-uri pe piața EMEA în perioada iulie-septembrie 2020 pentru o cotă de piață de 31,8%. EMEA...

Seria Galaxy S21 posibil cu opțiunea de deblocare biometrică Bixby Voice

Se pare că Samsung intenționează să ofere Bixby Voice ca metodă de deblocare biometrică pe seria Galaxy S21. Se așteaptă ca dispozitivul...

Există încă speranțe pentru seria Samsung Galaxy Note 21

Se pare că mai avem încă șanse să vedem seria Samsung Galaxy Note 21. În ultimul timp au fost multe informații care...

Cota de piață a companiei Samsung a crescut în Canada în Q3 2020

Afacerea cu smartphone-uri a companiei Samsung a mers foarte bine pe toate piețele occidentale. Recent, gigantul tehnologic sud-coreean a detronat Apple în...