Samsung Smart TV 2019 compatibile cu Alexa și Google Assistant!

3721
Samsung Smart TV
Susră foto: Internet

La sfârșitul anului trecut au fost zvonuri că Samsung va lansa noile televizoare Smart compatibile cu Alexa și Google Assistant. La CES 2019, Samsung a anunțat compatibilitatea noilor sale Smart TV cu Alexa, asistentul vocal al companiei Amazon și asistentul Google.

Spre deosebire de zvonurile anterioare, Google Assistant și Alexa nu vor rula pe televizoarele Samsung. Televizoarele Smart vor fi compatibile cu cei doi asistenți, potrivit PhonAndroid. Dispozitivele care au Google Assistant și Alexa vor putea funcționa ca telecomenzi pentru televizor și ca dispozitive streaming, printre alte funcții. Asta înseamnă că dacă aveți un Amazon Echo sau Google Home sau alt difuzor inteligent acestea vor putea lucra cu Samsung Smart TV.

Din moment ce nici Alexa, nici asistentul Google nu vor fi instalate pe televizoare, comenzile vor fi redirecționate prin difuzoarele inteligente. Bixby este astfel singurul asistent care rulează nativ pe aceste televizoare și poate primi comenzi vocale directe.

La alte companii asistentul Google este integrat direct în televizor

Astfel, este posibilă conectarea la Netflix cu Asistentul Google, fără a fi nevoie să achiziționați un Chromecast Google, dispozitivul Wi-Fi al mărcii. Cu Alexa, puteți, de asemenea, porni / opri televizorul fără a trebui să treci printr-un accesoriu terț. Găsim o situație similară la Philips Smart TV, care este, de asemenea, compatibil cu Amazon Alexa.

Royal Philips, cunoscut sub numele de Philips, este o companie olandeză cu sediul în Amsterdam. A fost fondată în Eindhoven, în 1891, de către Gerard Philips și tatăl său, Frederik. În prezent este una dintre cele mai mari companii de electronice din lume. Are în prezent aproximativ 74.000 de angajați în peste 100 de țări.

Nu veți putea contacta și controla direct televizorul dvs. prin Alexa sau asistentul Google. Achiziționarea unui Echo Amazon sau a unui Google Home este necesară. Bixby, expertul Samsung prin Galaxy Home, rămâne singura inteligență artificială pe care o puteți folosi fără a trebui să achiziționați un alt obiect conectat. Bixby este accesibil și prin intermediul unei taste de pe telecomanda televizorului. Probabil Samsung nu va apela la mai multe funcții pentru Alexa și asistentul Google. Bixby va prelua în timp tot ce fac momentan acești doi asistenți străini.

Integrarea propusă de Samsung este, prin urmare, destul de timida față de concurență. La LG, asistentul Google este integrat direct cu unele televizoare inteligente lansate în 2018. Comenzile se pot face fără un difuzor Google Home. Pentru a porni televizorul sau pentru a pune o întrebare asistentului inteligent, puteți vorbi direct cu televizorul.