Televizoarele Samsung Smart TV pierd aplicația de muzică Tidal

72
Tidal
Sursă foto: SamMobile

Dacă aveți un televizor Samsung și sunteți pasionat de muzică în flux de la Tidal, avem vești proaste. Serviciul de streaming a anunțat că se retrage de pe televizoarele Samsung. Este urmarea a ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni când și-a eliminat deja aplicația de pe dispozitivele de streaming Fire TV și Roku ale Amazon.

Unul dintre serviciile populare de streaming de muzică a anunțat că aplicația sa de muzică va fi eliminată de pe televizoarele Samsung care rulează Tizen OS începând cu 8 iulie 2024. Utilizatorii au început să primească e-mailuri de la Tidal despre această situație. Desigur, unii sunt nemulțumiți de decizia companiei. În acest fel foarte mulți utilizatori nu își mai pot accesa muzică și listele de redare fără un alt dispozitiv.

Acesta este sfârșitul parteneriatului Tidal cu Samsung, care a început în 2018, potrivit colegilor noștri de la SamMobile. Atunci aplicația de streaming de muzică și videoclipuri muzicale a fost lansată pentru Tizen OS pentru televizoare. Samsung s-a gândit la un moment dat să achiziționeze Tidal, dar discuțiile nu s-au mai concretizat.

Serviciul este popular printre entuziaștii Hi-Fi, deoarece oferă streaming audio aproape fără pierderi prin formatul Master Quality Authenticated. Cu toate acestea, compania a decis recent să treacă la formatul FLAC pentru streaming audio fără pierderi. Compania și-ar putea închide aplicația de streaming de muzică pentru mai multe platforme smart TV.

Tidal este un serviciu de streaming bazat pe abonament cu muzică și videoclipuri HD. Tidal a fost lansat în 2014 de compania norvegiană Aspiro. Serviciul este disponibil în 61 de țări, are peste 100 de milioane de melodii și peste 650.000 de videoclipuri.

Din păcate, utilizatorii Samsung TV nu au de ales decât să cumpere un Apple TV sau Chromecast dacă vor în continuare Tidal. Deoarece televizoarele Samsung nu au Google Cast (Chromecast Built-In), utilizatorii de smartphone-uri și tablete Galaxy nu pot difuza muzică din aplicația Tidal pe televizoarele lor. Ei vor trebui să folosească Tap Sound, care utilizează Bluetooth mai degrabă decât Wi-Fi, altfel sunetul fără pierderi nu va fi posibil.

În același timp, utilizatorii de iPad, iPhone și Mac pot difuza muzică de pe dispozitivele lor pe televizoarele Samsung folosind AirPlay 2. Cel puțin ciudată această situație. Sperăm ca Samsung să aducă funcționalitatea Google Cast pe televizoarele sale, așa cum a făcut LG.