Samsung a fost cel mai mare producător de telefoane în Q1 2022

252
Samsung a fost cel mai mare producator Q1 2022
Sursa foto: phonearena.com

Cele mai recente date de la International Data Corporation arată că Samsung a rămas principalul furnizor mondial de smartphone-uri în Q1 2022. Gigantul sud-coreean a livrat 73,6 milioane de telefoane în primele trei luni ale anului 2022. Aceasta înseamnă o scădere de 1,2% de la an la an, dar și așa Samsung are o cotă de piață globală de 23,4%. În spatele Samsung pe locul doi se află Apple.

Compania Apple a vândut 56,5 milioane de unități iPhone din ianuarie până în martie, ceea ce a dus la o porție de 18% din plăcinta de smartphone la nivel mondial. Spre deosebire de Samsung, Apple a reușit să obțină un plus anual de 2,2% în livrări. De altfel, compania Apple a fost singura care a înregistrat o creștere față de Q1 2021 a livrărilor de smartphone-uri în Q1 2022. IDC nu a specificat cât din cota Samsung aparține seriei Galaxy S22 sau lui Samsung Galaxy A53, modele foarte bine vândute.

Revenind la datele publicate de IDC vedem pe Xiaomi pe locul trei. Compania din China a livrat 39,9 milioane de telefoane în primul trimestru, pentru o cotă de piață de 12,7%. Oppo și Vivo au fost pe patru și cinci în primul trimestru din 2022, cu livrări de 27,4 milioane și, respectiv, 25,3 milioane. Ambele companii au înregistrat o scădere de la an la an, livrările Oppo scăzând cu 27% și Vivo cu 28%. Cota de piață a Oppo Q1 a fost de 8,7%, în timp ce cota Vivo a ajuns la 8,1%.

Samsung este cel mai mare producător de telefoane la nivel mondial

Alți producători nespecificați au avut 91,4 milioane de livrări. International Data Corporation (IDC) a spus că, în general, livrările globale de smartphone-uri au scăzut cu 8,9% în Q1 2022 față de Q1 2021. Au trecut trei trimestre consecutive cu livrări în scădere pentru industria de telefoane mobile. 314,1 milioane de smartphone-uri au fost livrate în primul trimestru al acestui an, cu 3,5% mai puțin decât a estimat IDC în februarie.

International Data Corporation (IDC) este o companie de cercetare și consultanță înființată în 1964. A fost fondată de Patrick Joseph McGovern, care și-a vândut mașina pentru a fonda compania. Are peste 1.000 de analiști în mai mult de 110 țări.

În primul trimestru al anului trecut, 344,7 milioane de smartphone-uri au fost livrate în întreaga lume. Asta înseamnă că livrările în primul trimestru al acestui an au scăzut cu peste 30 de milioane de telefoane. Samsung și Apple au depășit concurența deoarece au reușit să navigheze în lanțul de aprovizionare mai bine. Între timp, nu s-au schimbat prea multe din primul trimestru din 2021 până în primul trimestru din 2022. Primii cinci producători în primul trimestru din 2022 au fost aceiași cinci anul trecut.

Deși era de așteptat o oarecare scădere în primul trimestru, din cauza provocărilor continue de aprovizionare și logistică și a unei comparații dificile de la un an la altul, lucrurile păreau să se fi înrăutățit”. A declarat Nabila Popal, director de cercetare IDC, potrivit PhoneArena.

Consumatorii sunt îngrijorați de creșterea inflației și de instabilitatea economică care reduce cererea de telefoane, a mai spus IDC. Pe lângă toate acestea este invazia rusă din Ucraina, care a afectat imediat acea regiune și continuă în mod imprevizibil. Având în vedere toate aceste incertitudini, majoritatea producătorilor din domeniu adoptă o strategie de creștere mai conservatoare pentru 2022.