Compania Samsung va lansa un smartphone special pentru jocuri

1023

Samsung intenționează să lanseze un smartphone, în prezent în construcție, special dedicat celor care preferă să joace pe telefon. Grupul sud-coreean a decis să vândă mai multe modele de smartphone-uri pentru a acoperi cât mai bine toate gamele de specificații și prețuri. Acum, are în vedere lansarea unui smartphone pentru jocuri cum au făcut mai mulți producători de pe piață.

Informația a venit de la leaksterul chinez @MMDDJ, care a publicat un tweet simplu prin care spune că „Samsung pregătește un smartphone pentru jocuri„. @MMDDJ publică în mod regulat informații despre viitoarele produse ale producătorului sud-coreean. Samsung ar urmări prin acest lucru să ofere un astfel de telefon inteligent pentru o piață unde au apărut în ultimul timp tot mai mulți concurenți.

Telefonul Razer a fost un precursor în acest domeniu la sfârșitul anului 2017, fiind urmat de Xiaomi Black Shark, Honor Play și Nubia Red Magic. Apoi, la începutul lunii iunie 2018, am descoperit Asus ROG Phone, un smartphone high-end, echipat cu 8 GB de memorie RAM, 512 GB stocare internă, o baterie de 4.000 mAh și un display AMOLED de 90 Hz. Ultimul episod din seria „smartphone pentru gameri”, la sfârșitul lunii iunie Huawei a confirmat că va lansa un smartphone pentru jocuri în 2018.

Recent, Wall Street Journal, când a menționat despre smartphone-ul pliabil Samsung X, a afirmat că jocurile ar fi una din zonele cheie pe care dispozitivul le-ar viza. Nu s-au dat alte detalii, deci dacă noul zvon vorbește despre același dispozitiv sau altceva, este neclar. Un telefon Samsung dedicat pentru jocuri nu prea ar avea sens din mai multe motive. Să nu uităm că telefoanele Samsung de vârf vin deja cu un hardware excelent pentru gameri (Note 9 va fi și mai bun datorită bateriei mari de 4.000 mAh). Apoi, un afișaj AMOLED cu o rată de reîmprospătare ridicată (120 Hz, ca și alte telefoane de jocuri) nu este fezabil sau eficient din punct de vedere al costurilor.

Hz este simbolul de la hertz. Este unitatea de măsură pentru frecvență în Sistemul Internațional. O frecvență de 1 Hz corespunde la o perioadă de repetare a unui fenomen de o secundă. Denumirea a fost dată în 1960 în cinstea fizicianului german Heinrich Hertz care a avut importante contribuții în electromagnetism.

Chiar dacă poate fi doar un zvon, nu ar fi de mirare ca Samsung să intre pe această piață. E posibil ca firma sud-coreeană să nu dorească să-i lase pe concurenți să se atingă de cota sa de piață. Samsung a decis să lanseze un număr mai mare de smartphone-uri începând cu acest an, cu mai multe modele și o prezență mai bună pe gama de prețuri. În special pentru a contracara avansul producătorilor chinezi.

SURSĂPhonAndroid