Samsung SmartThings testează dispozitive Matter pe platforma sa

303
Samsung SmartThings testeaza dispozitive Matter pe platforma sa
Sursa Foto: via theverge.com

Samsung SmartThings testează acum dispozitivele Matter pentru casă inteligentă pentru a funcționa cu platforma sa. Samsung a anunțat un Program Partener Early Access pentru platforma sa SmartThings pentru casă inteligentă. Prin acesta Samsung permite companiilor precum Eve Systems și Aqara să înceapă să testeze dispozitivele lor compatibile cu Matter.

Remarcabil aici este că există dispozitive Matter pentru casă inteligentă, cum ar fi lumini, încuietori și senzori, care sunt testate. Deși Connectivity Standards Alliance (CSA) – organizația din spatele Matter – a spus deja că sunt dispozitive care trec prin testare, nu a dezvăluit ce dispozitive sunt și cine le testează.

Samsung SmartThings a anunțat că lucrează cu Aeotec, Aqara, Eve Systems, Leedarson, Nanoleaf, Netatmo, Sengled, Wemo, WiZ și Yale. Aceste companii produc becuri, întrerupătoare de lumină, senzori de contact și de mișcare și încuietori pentru uși. În acest fel avem idee mai clară despre dispozitivele care vor fi gata să funcționeze în prima zi, când Matter va fi lansat în această toamnă.

În timp ce multe dintre „companii selectate” din programul de acces timpuriu sunt deja capabile să se conecteze la SmartThings. Nici Eve, nici Aqara nu au avut anterior compatibilitate oficială cu platforma. Acesta este un alt indiciu că Matter este pe cale să ofere ceea ce a promis: o casă inteligentă în care întrebarea dacă noul tău bec funcționează cu Alexa, HomeKit sau SmartThings este una pe care nu trebuie să o mai pui niciodată.

Samsung SmartThings testează produsele Matter

Matter este noul standard de casă inteligentă care promite să facă dispozitivele conectate mai interoperabile, flexibile și private. Alături de Apple, Google și Amazon, Samsung este membru fondator al standardului. Un element cheie al Matter este controlul multi-administrator. Această caracteristică va permite fiecărui dispozitiv Matter să se conecteze și să fie controlat de către una sau mai multe platforme de casă inteligentă. Amintim aici Samsung SmartThings, Alexa de la Amazon, HomeKit de la Apple și Google Home. Deci, este important ca producătorii să știe că dispozitivele lor funcționează cu toate aceste platforme atunci când Matter se lansează.

Matter este un standard de conectivitate anunțat pe 18 decembrie 2019. Își propune să reducă fragmentarea între diferiți furnizori și să realizeze interoperabilitatea între dispozitivele inteligente de acasă și platformele Internet of Things (IoT) de la diferiți furnizori.

Samsung spune că acest nou program de testare oferă producătorilor oportunitatea de a-și testa dispozitivele și interoperabilitatea Matter cu dispozitivele Samsung compatibile cu hub SmartThings și prin aplicația SmartThings. Acestea includ tabletele și telefoanele Samsung Galaxy, noile televizoare Samsung și frigiderele Samsung Family Hub. Samsung a anunțat anterior că aceste dispozitive vor avea încorporată funcționalitatea hub SmartThings și vor primi actualizări pentru a deveni controlere Matter la lansarea standardului.

Credem cu tărie că Matter va deveni standardul de facto în fiecare casă inteligentă din lume”. A spus Samsung, conform TheVerge. „De aceea investim și vom continua să investim masiv în Matter”. Matter a fost inițial programat să fie lansat luna viitoare, dar lansarea a fost amânată. „Lansarea Matter la sfârșitul acestui an rămâne o piatră de hotar semnificativă pentru SmartThings și Connectivity Standards Alliance. Programul de acces timpuriu pentru parteneri a creat un entuziasm extraordinar pentru SmartThings și companiile selectate”. A spus Samantha Fein de la Samsung SmartThings.