Acasă Stiri Samsung aduce o soluție de control a glicemiei cu smartphone-urile Tizen

Samsung aduce o soluție de control a glicemiei cu smartphone-urile Tizen

Cu ajutorul laboratorului C-Lab al lui Samsung Electronics, firma sud-coreeană aduce pe piață dispozitivul 1Drop, o soluție de monitorizare a glicemiei bazată pe smartphone-uri Tizen. Samsung Z1, Samsung Z2 și Z3 sunt telefoane cu sistemul de operare Tizen produse de firma sud-coreeană.

Laboratorul C-Lab al lui Samsung este un program de cercetare internă care a început activitatea în 2012 pentru a ajuta la dezvoltarea unei idei al unui angajat al companiei. Dacă ideea unui angajat este aleasă pentru dezvoltare la C-Lab, poate dura până la un an pentru a o realiza și pune pe piață.

Printre primele produse care au ieșit din C-Lab, lansate anul trecut, a fost și Welt, o centură inteligentă care ajută purtătorul să-și urmărească mai bine consumul de alimente, să țină evidența activității fizice și să-și gestioneze greutatea.

Au fost zvonuri în cursul acestui an că Samsung a folosit un smartphone Tizen pentru a oferi o soluție eficientă în detectarea diabetului zaharat sau a diabetului zaharat precoce. De câteva zile Samsung a anunțat șapte noi produse ce vor ajunge pe piață, toate provenind de la C-Lab.

Printre cele prezentate sunt:

  • BlueFeel – un purificator de aer care nu blochează gura utilizatorului, dezvoltat pentru utilizatorii care au un disconfort față de măștile de praf.
  • Hyperity – o soluție VR / AR pentru a controla de la distanță telefoanele inteligente și desktop-urile prin ecrane virtuale fără un monitor fizic.
  • Soft Launch – un serviciu de recomandare socială bazat pe mass-media, pentru restaurante și magazine, care vizează combaterea recenziilor false pentru produse.
  • 1Drop – o soluție low-cost de măsurare a glucozei din sânge folosind LED-ul și aparatul de fotografiat al unui smartphone. 1Drop poate fi folosit și pentru detectarea în fază incipientă a acestei boli.

Celelalte trei soluții prezentate de C-Lab de la Samsung sunt: Defind, Linkface și Pixelro.

Diabetul zaharat este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentrației de glucoză în sânge și dezechilibrarea metabolismului. În 2015, aproximativ 415 milioane de persoane au avut diabet la nivel mondial. Costul tratării diabetului la nivel global a fost estimat la 612 miliarde USD.

Revenind la 1Drop, în videoclipul prezentat se folosește un smartphone Tizen, Samsung Z1. 1Drop se leagă de spatele smartphone-ului și utilizează camera foto și lumina smartphone-ului pentru a face o analiză colorimetrică a unei probe de sânge.

Tot ce face utilizatorul este să scoată capacul din spate al lui Z1 și să-l înlocuiască cu un capac special care are un ghidaj unde alunecă o bandă specială pe suport de hârtie, pe care trebuie să puneți o picătură de sânge. Stropul de sânge este poziționat prin ghidaj în dreptul camerei și se pare că dezvoltatorii au venit cu un algoritm de procesare a imaginilor pentru a măsura nivelul de glucoză din sânge.

Compania intenționează să vizeze inițial piața indiană, cu acest dispozitiv, deoarece majoritatea populației din India nu are acces la serviciile de sănătate din cauza costurilor ridicate. Samsung intenționează să dezvolte senzorul, astfel încât să poată testa guta și colesterolul. Se lucrează la dezvoltarea acestor metode de analiză și se preconizează extinderea acestor tipuri de teste medicale și pe alte dispozitive produse de Samsung.

Stiri

Concept Samsung Galaxy S22 Ultra: va fi un smartphone de excepție

În ultimele săptămâni am aflat multe despre noile modele din seria Galaxy S22 care vor fi anunțate la începutul anului 2022. Am...

Pagina de asistență pentru Samsung Galaxy S21 FE este iarăși activă!

Galaxy S21 FE, prietenos cu bugetul, dar cu specificații premium, încă nu ne dă pace. Este unul dintre telefoanele Samsung despre care...

Tastatura Samsung va veni cu integrare nativă Grammarly

Samsung și Grammarly au anunțat de două zile un parteneriat pentru a integra sugestiile de scriere Grammarly direct în tastatura Samsung pe...

Samsung Galaxy M33 5G: primele informații despre viitorul smartphone

Samsung lansează permanent noi telefoane din toate gamele sale. Dacă știm aproximativ mersul lansărilor pentru seria Galaxy S, nu suntem foarte siguri...

Galaxy A7 (2018) primește actualizarea de securitate din octombrie 2021

Samsung a lansat actualizarea de securitate din octombrie 2021 pe unul dintre smartphone-urile sale medii mai vechi. Actualizarea de securitate este acum...

Noile Samsung Galaxy Book cu cipuri Intel din a 11-a generație și 5G

Samsung a anunțat trei noi completări la seria sa Galaxy Book: Galaxy Book, Galaxy Book Odyssey și Galaxy Book Pro 360 5G....

Android 12 aduce pictograme care se colorează cu imaginea de fundal

În prezent, nu puteți instala oficial actualizarea Android 12 pe niciun telefon Samsung. Din fericire, programul beta pentru seria Galaxy S21 este...