Acasă Stiri Samsung aduce o soluție de control a glicemiei cu smartphone-urile Tizen

Samsung aduce o soluție de control a glicemiei cu smartphone-urile Tizen

Cu ajutorul laboratorului C-Lab al lui Samsung Electronics, firma sud-coreeană aduce pe piață dispozitivul 1Drop, o soluție de monitorizare a glicemiei bazată pe smartphone-uri Tizen. Samsung Z1, Samsung Z2 și Z3 sunt telefoane cu sistemul de operare Tizen produse de firma sud-coreeană.

Laboratorul C-Lab al lui Samsung este un program de cercetare internă care a început activitatea în 2012 pentru a ajuta la dezvoltarea unei idei al unui angajat al companiei. Dacă ideea unui angajat este aleasă pentru dezvoltare la C-Lab, poate dura până la un an pentru a o realiza și pune pe piață.

Printre primele produse care au ieșit din C-Lab, lansate anul trecut, a fost și Welt, o centură inteligentă care ajută purtătorul să-și urmărească mai bine consumul de alimente, să țină evidența activității fizice și să-și gestioneze greutatea.

Au fost zvonuri în cursul acestui an că Samsung a folosit un smartphone Tizen pentru a oferi o soluție eficientă în detectarea diabetului zaharat sau a diabetului zaharat precoce. De câteva zile Samsung a anunțat șapte noi produse ce vor ajunge pe piață, toate provenind de la C-Lab.

Printre cele prezentate sunt:

  • BlueFeel – un purificator de aer care nu blochează gura utilizatorului, dezvoltat pentru utilizatorii care au un disconfort față de măștile de praf.
  • Hyperity – o soluție VR / AR pentru a controla de la distanță telefoanele inteligente și desktop-urile prin ecrane virtuale fără un monitor fizic.
  • Soft Launch – un serviciu de recomandare socială bazat pe mass-media, pentru restaurante și magazine, care vizează combaterea recenziilor false pentru produse.
  • 1Drop – o soluție low-cost de măsurare a glucozei din sânge folosind LED-ul și aparatul de fotografiat al unui smartphone. 1Drop poate fi folosit și pentru detectarea în fază incipientă a acestei boli.

Celelalte trei soluții prezentate de C-Lab de la Samsung sunt: Defind, Linkface și Pixelro.

Diabetul zaharat este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentrației de glucoză în sânge și dezechilibrarea metabolismului. În 2015, aproximativ 415 milioane de persoane au avut diabet la nivel mondial. Costul tratării diabetului la nivel global a fost estimat la 612 miliarde USD.

Revenind la 1Drop, în videoclipul prezentat se folosește un smartphone Tizen, Samsung Z1. 1Drop se leagă de spatele smartphone-ului și utilizează camera foto și lumina smartphone-ului pentru a face o analiză colorimetrică a unei probe de sânge.

Tot ce face utilizatorul este să scoată capacul din spate al lui Z1 și să-l înlocuiască cu un capac special care are un ghidaj unde alunecă o bandă specială pe suport de hârtie, pe care trebuie să puneți o picătură de sânge. Stropul de sânge este poziționat prin ghidaj în dreptul camerei și se pare că dezvoltatorii au venit cu un algoritm de procesare a imaginilor pentru a măsura nivelul de glucoză din sânge.

Compania intenționează să vizeze inițial piața indiană, cu acest dispozitiv, deoarece majoritatea populației din India nu are acces la serviciile de sănătate din cauza costurilor ridicate. Samsung intenționează să dezvolte senzorul, astfel încât să poată testa guta și colesterolul. Se lucrează la dezvoltarea acestor metode de analiză și se preconizează extinderea acestor tipuri de teste medicale și pe alte dispozitive produse de Samsung.

Stiri

Samsung Galaxy Z Flip 3 îl primim în locul Galaxy Z Flip 2

Seria Samsung Galaxy S21 este deja disponibilă de mai multe luni și acum așteptăm noile dispozitive pliabile de la Samsung. Producătorul sud-coreean...

Samsung a lansat patch-ul de securitate din aprilie pentru seria Galaxy S8

Samsung a fost primul producător de dispozitive Android care a lansat patch-ul de securitate din aprilie 2021. Compania a lansat deja cea...

Samsung Electro-Mechanics produce un condensator ceramic foarte mic

Producătorul de componente electronice Samsung Electro-Mechanics a dezvoltat un condensator ceramic multistrat (MLCC), de mare capacitate, a declarat compania. Un condensator ceramic...

Samsung Galaxy A52 5G primește patch-ul de securitate din aprilie 2021

Samsung a început să lanseze patch-ul de securitate din aprilie 2021 pe smartphone-urile sale la sfârșitul lunii trecute. Cu toate acestea, majoritatea...

Samsung Galaxy Z Fold 3 va veni cu S Pen, dar fără un slot dedicat

Telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Fold oferă o productivitate mai mare și multitasking mai bun, grație ecranului mare și capacității de a...

Actualizarea Sony PS5 aduce suport pentru Samsung TV de 120 fps 4K

Sony a lansat o actualizare pentru consola Sony PlayStation 5 care rezolvă problemele de compatibilitate cu televizoarele Samsung. Sony PS5 trebuia să...

Samsung a început dezvoltarea firmware-ului la Galaxy Z Flip 2 (3)

Samsung urmează să lanseze două noi smartphone-uri pliabile în acest an, câte unul din fiecare în seria Fold și Flip. Există indicii...