Samsung SSD 990 PRO lansat, optimizat pentru jocuri și aplicații creative

235
Samsung SSD 990 PRO
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat noua memorie 990 PRO, un SSD NVMe de înaltă performanță al companiei, bazat pe PCIe 4.0. Oferind viteze fulgerătoare și eficiență energetică superioară, noul SSD este optimizat pentru jocuri solicitante din punct de vedere grafic și alte sarcini intensive, inclusiv randarea 3D, editarea video 4K și analiza datelor. Vitezele extraordinare ale memoriei Samsung SSD 990 PRO reduc timpii de încărcare și măresc capacitatea de răspuns a jocului. În același timp, soluțiile sale de control termic mențin unitatea la temperatura optimă pentru un joc neîntrerupt.

Odată cu inovațiile continue în domeniul jocurilor, tehnologia 4K și 8K, precum și aplicațiile bazate pe inteligență artificială, nevoia consumatorilor de stocare de înaltă performanță crește exponențial”. A declarat KyuYoung Lee, vicepreședinte al echipei Memory Brand Product Biz de la Samsung Electronics, potrivit Samsung Newsroom. „Samsung SSD 990 PRO oferă un echilibru optim între viteză, eficiență energetică și fiabilitate. În acest fel este o alegere ideală pentru jucătorii pasionați și profesioniștii creativi care caută muncă și distracție neîntreruptă”.

Performanță extremă pentru o experiență de joc captivantă: Samsung SD 990 Pro

Dispunând de cel mai recent V-NAND de la Samsung și un nou controler, seria 990 PRO oferă cea mai mare viteză disponibilă în prezent de la interfața PCIe 4.0. Samsung SSD 990 Pro oferă viteze secvențiale de citire și scriere de până la 7.450 MB pe secundă (MB/s) și, respectiv, 6.900 MB/s.

În același timp, vitezele de citire și scriere aleatoare ajung la 1.400K și, respectiv, 1.550K IOPS. Cu o îmbunătățire cu până la 55% a performanței față de Samsung SSD 980 PRO, 990 PRO este foarte potrivit pentru jocuri grele, precum și pentru sarcini creative și de productivitate.

NVMe (Non-Volatile Memory Express) este o specificație de interfață care permite unui computer să acceseze un dispozitiv de stocare SSD. Dezvoltarea NVMe a început în a doua jumătate a anului 2009 și a fost introdusă în martie 2011.

SSD-urile NVMe performante sunt esențiale pentru a beneficia de toate beneficiile celor mai recente tehnologii de consolă și de jocuri. Alimentat de NVMe, 990 PRO oferă timpi de încărcare rapizi pentru computere și console pentru o experiență de joc captivantă. Când a fost testat cu Forspoken, viitorul joc de rol de acțiune al Luminous Productions care acceptă cea mai recentă tehnologie de încărcare a jocului, timpul de încărcare a hărții a fost de aproximativ o secundă, comparativ cu patru secunde pentru un SSD SATA și 28 de secunde pentru un hard disk (HDD).

Eficiență energetică maximă și control termic de încredere

Construit pe o arhitectură de consum redus, controlerul nou proiectat de la Samsung îmbunătățește dramatic eficiența energetică a SSD-ului cu până la 50% în comparație cu 980 PRO. În plus, 990 PRO folosește un strat de nichel pe controler și un sistem de disipare a căldurii pentru un management termic fiabil. Tehnologia Dynamic Thermal Guard de la Samsung asigură că temperatura unității rămâne în intervalul optim. Samsung SSD 990 PRO oferă un strat suplimentar de control termic iar luminile RGB adaugă mai mult stil unității.

Samsung 990 PRO este și o soluție excelentă pentru upgrade-uri de laptop și desktop, precum și pentru personalizarea PC-urilor. Oferind o creștere semnificativă a performanței utilizează mai puțină energie pentru creșterea duratei de viață a bateriei și gestionarea termică.

Noua unitate de stocare Samsung SSD 990 PRO va fi disponibilă la nivel mondial începând cu luna octombrie. Prețurile sugerate de Samsung sunt de 179$ pentru modelul de 1TB și 309$ pentru modelul de 2TB. O versiune cu capacitate de 4TB va deveni disponibilă începând cu anul viitor. Noua unitate Samsung are o garanție de cinci ani.