Samsung aduce stabilizarea optică a imaginii la seria Galaxy A

1028
Sursa Foto: phonearena.com

Samsung aduce încă o caracteristică de la telefoanele sale emblematice în seria Galaxy A. Anul trecut, telefoanele din seria Samsung Galaxy A au primit un impuls major în ceea ce privește designul și specificațiile, păstrând în același timp etichetele la prețuri accesibile. Samsung a îmbunătățit și în alte aspecte seria Galaxy A 2020.

Camerele foto, bateriile, afișajele, procesoarele au fost în centrul atenției gigantului tech. Cu aceste noi combinații de caracteristici și numele mărcii, Samsung a reușit să schimbe în mare parte fața seriei sale Galaxy A. Rezultatele s-au văzut, mai multe smartphone-uri din această serie au fost între cele mai bine vândute din lume anul trecut și în trimestrul unul din 2020.

Stabilizarea optică a imagini pe seria Galaxy A de la sfârșitul anului

Dar, Samsung nu se oprește aici cu îmbunătățirile aduse seriei Galaxy A. Schimbările continuă și în 2020 și se pare că lucrurile vor avea consecințe majore asupra concurenței. Samsung Galaxy A51 și Galaxy A71 sunt extraordinare și imposibil de distins de verii lor din seria Galaxy S. Cele două au un display curbat pe margini, la fel ca flagship-urile de ultimă generație, printre altele.

Seria Galaxy S totuși continuă să-și păstreze avantajul ei cu cipuri mai bune și alte bunătăți. Dar, cele mai recente informații via PhoneArena, sugerează că unele dintre aceste delicatese se vor prelinge în jos la seria Galaxy A. Conform informației, Samsung se pregătește să lanseze telefoane din seria Galaxy A cu stabilizare optică a imaginilor la sfârșitul acestui an. OIS – optical image stabilizer, este o caracteristică rezervată de obicei seriilor high-end. Componentele sistemului de stabilizare optică a imaginii sunt complexe și fac modulele camerei să fie scumpe.

OIS este este un set de tehnici pentru a îmbunătăți claritatea unei imagini. Aceste tehnici sunt utilizate în camere, binocluri și telescoape. Primele stabilizatoare de imagine au apărut la începutul anilor 1960. Nokia Lumia 920 lansat în 2012 a fost primul smartphone cu OIS.

Probabil OIS se va extinde la partea superioară a seriei Galaxy A

IOS este destul de util, este folosit pentru a compensa orice tremur al mâini în timp ce faceți o fotografie și permite imagini mai clare. Acest lucru este valabil mai ales atunci când este vorba de fotografii cu lumină scăzută. Aici timpii de expunere sunt mai lungi, iar neclaritatea este adesea o problemă importantă. Videoclipurile înregistrate cu camere care au OIS sunt, de asemenea, mult mai fine și clare. Acest upgrade va pune telefoanele seriei A înaintea concurenței și le va face o alternativă și mai viabilă la flagship-uri.

Dacă există o companie gata să facă ceva pentru a obține avantaj pe piață, aceasta este Samsung. Trebuie să ținem cont totuși că seria Galaxy A acoperă o gamă destul de largă de dispozitive. De la Galaxy A11, un smartphone ieftin entry-level până la Galaxy A90 cu Snapdragon 855.

Cel mai probabil principalii candidați la OIS anul acesta sunt Samsung Galaxy A81 și Galaxy A91. Dar acesta va fi doar începutul, nu vom fi surprinși dacă anul viitor Samsung duce OIS și la alte telefoane din seria Galaxy A.