Samsung Electronics știe de ce Galaxy Note 7 a explodat

1509

Samsung spune că știe de ce a explodat Galaxy Note 7, dar nu este pregătită deocamdată să împărtășească aceste informații.

Chiar daca Samsung a avut probleme cu Galaxy Note 7 din cauza autocombustiei, lucru ce a dus la ieșirea prematură a smartphone-ul de pe piață și în cele din urmă la abandonul total, compania a fost la început în imposibilitatea de a reproduce aceste explozii în laborator.

Acum, un nou raport spune că Samsung știe exact ce a cauzat problemele cu bateria lui Galaxy Note 7, care a costat compania pierderi de 5 miliarde $ și alte costuri.

Samsung spune că a împărtășit rezultatele investigației sale interne cu UL și Korea Testing Laboratory – Laboratorul de testare Coreea.

UL Underwriters Laboratories este o companie americană de consultanță de securitate și de certificare cu sediul in Northbrook, Illinois, birouri în 46 de țări. Înființată în anul 1894, elaborează standarde de siguranță pentru dispozitive și componente electrice și nanotehnologie.

Samsung Electronics a promis să facă public un raport în care să detalieze cauza exactă a exploziilor lui Note 7 până la sfârșitul acestui an. Compania a declarat că nu este încă pregătită să împărtășească rezultatele investigației sale cu publicul.

La începutul acestei luni, un raport a dat vina pe proiectarea bateriei utilizate pe Galaxy Note 7, baterie care ar fi fost cauza autoaprinderii și exploziei.

Samsung a spus că a dorit o baterie subțire, cu o capacitate de energie cât mai mare posibil, în scopul de a menține designul telefonului subțire și totodată o durată lungă de viață a bateriei.

SURSĂBGR