Samsung SunnyFive, o fereastră cu lumină artificială ca lumina soarelui

917

Cea mai recentă invenție de la startup-urile susținute de incubatorul Samsung C-Labs a prezentat SunnyFive. Samsung C-Lab este un program de încurajare a ideilor inovatoare ale angajaților Samsung. Programul a început în 2012. SunnyFive este o fereastră care produce o lumină artificială asemănătoare luminii soarelui. SunnyFive oferă toate avantajele luminii solare naturale.

Fereastra SunnyFive a fost prezentată ca SunnySide la Consumer Electronics Show 2020 din Las Vegas. Este relativ similară cu funcția lămpilor de terapie ușoară comercializate persoanelor care suferă de tulburări afective sezoniere (SAD). Fereastra produce tot spectrul de lumină naturală și poate fi programată pentru a imita efectele de iluminare ale unei ferestre reale.

Lumina generată de Samsung SunnyFive își schimbă unghiul exact ca soarele

Unghiul luminii se va schimba pe parcursul zilei și încorporează diverse „scenarii de soare”, conform site-ului TheVerge. Aveți parte de răsărit, miezul zilei, amurgul și apusul cu fereastra Samsung SunnyFive. O aplicație însoțitoare permite utilizatorilor să regleze temperatura și luminozitatea culorilor. Nu este greu de imaginat că alarma de dimineața vă va trezi la ora când „soarele” este la locul potrivit pe cer.

Potrivit Samsung, produsul „îi ajută pe utilizatori să sintetizeze vitamina D în timp ce se află în interior sau în locuri cu lumină scăzută. Nu vor trebui să-și facă griji pentru îmbătrânirea pielii sau arsuri solare”. Samsung SunnyFive se va integra cu ecosistemul inteligent pentru casă, SmartThings.

Soarele este de departe cea mai importantă sursă de energie pentru viață pe Pământ. Diametrul său este de aproximativ de 109 ori mai mare decât al Pământului, iar masa sa este de aproximativ 330.000 de ori mai mare decât a Pământului. S-a format cu aproximativ 4,6 miliarde de ani în urmă.

Desi nu este prima fereastra cu lumină artificiala pe care am văzut-o, oferta SunnyFive pare deosebit de delicata și inteligentă. De asemenea, este atrăgătoare mai ales într-o perioadă în care o mare parte a lumii este obligată să rămână în casă pentru a contracara răspândirea pandemiei COVID-19. Pentru oricine are un apartament slab luminat, posibilitatea de a avea o fereastră falsă, cu lumină convingătoare este un lucru excelent.

Din păcate, nu există prea multe informații despre fereastra solară Samsung SunnyFive. Nu există prețuri, nu există date privind disponibilitatea și nici un site web cu detalii suplimentare pe care le putem găsi. Există doar anunțul Samsung potrivit căruia grupul de inventatori de la Samsung C-Labs a prezentat SunnyFive. Sigur vor primi sprijin în continuare din partea companiei și, probabil, în scurt timp SunnyFive va fi lansat pe piață.