Samsung nu va comercializa telefoane pliabile înainte de 2019

2700

În ultimul timp au fost discuții despre un viitor telefon pliabil de la Samsung, așa-numitul Galaxy X, și au fost speculații că acesta ar putea ajunge pe piață înainte de sfârșitul acestui an.

Zvonurile au fost că Galaxy X poate să lucreze atât ca smartphone cât și ca tabletă.

Din ce știm acum, se pare că aceste zvonuri au fost false.

La seminarul de display-uri TechSalon în Seul, inginerul principal de la Samsung Display, Kim Tae-Woong a declarat că smartphone-urile pliabile de la Samsung nu vor veni mai devreme de 2019.

„Deoarece display-ul fără margini se vinde bine în prezent, încă mai avem timp suficient pentru a dezvolta ecranele pliabile. Tehnologia este de așteptată să fie matură în anul 2019“, a declarat Kim Tae-Woong.

Se crede că, dacă cererea pentru dispozitivele cu display-uri fără margini încetinește, se vor introduce telefoane cu display-uri pliabile.

Display-urile flexibile sunt precursoarele display-urilor pliabile. Conceptul de display flexibil a fost dezvoltat de Xerox PARC (Palo Alto Research Company) în 1974. Nicholas K. Sheridon, un angajat al PARC, a produs primul ecran flexibil de hârtie electronică denumit Gyricon. Cu această tehnologie s-a încercat  afișarea de imagini digitale dinamice. Experimentul Gyricon a fost oprit de Xerox în 2005. 

Kim Tae-Woong a declarat pentru The Korea Herald că tehnologia de afișare pliabilă are încă unele probleme tehnice care trebuie abordate și rezolvate înainte de comercializare.

Samsung Display, de asemenea, a spus că telefoanele pliabile unice sunt cele care vor fi prezentate primele după care vor apărea cele multi-pliabile – care se pliază pe ambele părți.

O altă voce cunoscătoare în acest domeniu, Chung Won-Seok, analist la HI Investment and Securities a împărtășit opiniile sale cu privire la acest subiect în cadrul aceluiași seminar de la Seul. „Samsung Display este așteptat să comercializeze telefoane pliabile abia în 2019, deoarece compania nu are nevoie să vândă noul hardware mai repede, Samsung încă se bucură de peste 20% din profitul vânzărilor telefoanelor cu display-uri fără rame“, a spus el. „În cazul în care cererea pentru aceste telefoane încetinește, Samsung va juca telefonul cu afișajul pliabil, ca o următoare carte“ a continuat Chung Won-Seok.