Samsung confirmă caracteristicile telefonului pliabil, ecran de 7,3 inch

801

Conform ziarului sud-coreean TheBell, Samsung a decis să instaleze două ecrane OLED în smartphone-ul său pliabil. Afișajul principal este de 7,29 inch, iar afișajul secundar este de 4,58 inch. Dimensiunea panoului va fi de 7,3 inch și respectiv 4,6 inch.

Afișajul de 4,6 inch este amplasat pe fiecare parte a părții frontale sau în spatele produsului atunci când este îndoit. Când este pliat, se folosește ca un telefon inteligent cu ecran de 4,6 inch, iar atunci când este deschis, poate fi utilizat ca tabletă de 7,3 inch. Este practic un dispozitiv hibrid între telefon și tabletă.

Producătorul afișajului Samsung Display va începe producția în serie a pieselor în noiembrie. Volumul inițial este de 100.000 de unități pe lună. Este de așteptat să ajungă la o cifră între 500.000 și 1 milion de unități pe an. Inițial Samsung intenționează să verifice impactul la cumpărători. Va produce o cantitate mai mică pentru a vedea răspunsul pieței.

Samsung nu a decis dacă va monta panoul exterior de 4,58 inch până în luna iulie a acestui an. Acest lucru se pare că s-a datorat atât avantajelor, cât și dezavantajelor. Atunci când este folosit, consumatorii pot efectua funcții de bază ale smartphone-urilor, cum ar fi convorbiri și mesaje, fără a extinde telefonul. Cu toate acestea, exista un dezavantaj, grosimea produsului fiind prea mare și consumul de energie devine mai mare. Prețul de vânzare, este de asemenea mai mare. Pe de altă parte, dacă panoul exterior nu este montat, produsul devine mai subțire, iar costul devine mai mic. În plus, riscul de deteriorare a unui ecran cu cristale lichide, datorat impactului exterior, este redus. Acum avem produsul cu decizia finală de la Samsung.

Galaxy X va avea balamale produse de KH Vatec, un producător coreean

În plus, Samsung pare să-și mențină politica de montare de balamale produse de KH Vatec, un partener sud-coreean. O balama este hardware-ul necesar pentru a deschide sau închide o fereastră sau o ușă. Balamalele pliante servesc drept linia necesară pentru închiderea și deschiderea celor doua panouri.

KH Vatec Co, este o companie cu sediul în Coreea de Sud, fondată în 1992. Produce și comercializează componentelor de asamblare pentru dispozitive portabile. Produsele KH Vatec sunt folosite în computerele personale, notebook-uri, telefoane inteligente și altele.

Balamaua produsă de KH Vatec pentru Galaxy X aduce cele două panouri aproape la atingere. A fost astfel concepută pentru a lăsa un mic spațiu, astfel încât nu se va rupe la un eventual impact. În plus, se spune că balamaua este echipată cu sistem special astfel încât să poate fi pliată pas cu pas.

Samsung va prezenta la SDC 2018 mai multe specificații despre telefonul pliabil, cum ar fi o interfață inteligentă FolderBoop. În acest scop, este cunoscut faptul că Samsung colaborează cu Google și au format o echipă Task Force, pentru a lucra la dezvoltarea acestei tehnologii. Samsung Developer Conference va avea loc între 7-8 noiembrie la San Francisco, SUA.