Regândirea tehnologiei frigiderului – Samsung Twin Cooling Plus

5620

Cum funcționează un frigider? – De la frapierele primitive de odinioară până la modernele frigidere, tehnologia folosită pentru a păstra la rece produsele noastre alimentare a evoluat foarte mult.

Cu toate acestea, chiar dacă metodele s-au schimbat de-a lungul anilor, principiile de bază ale răcirii au fost aceleași în timp, este folosită întotdeauna o substanță de răcire și o anumită formă de izolație.

Originea frigiderului începe în 1748 când au fost descoperite principiile refrigerării, de către cercetătorul scoţian William Cullen de la Universitatea din Glasgow. În anul 1913 se producea primul frigider casnic comercial, costa foarte mult, peste 900 $.

Sistemele timpurii au folosit gheața ca substanță de răcire, astăzi se folosesc agenți frigorifici chimici. Refrigerantii de lucru care se deplasează prin ciclul de refrigerare, se schimbă de la gaz la lichid și înapoi.

Vechii agenți de răcire prezentau anumite riscuri, dar agenții refrigeranți utilizați în prezent nu sunt corozivi, nici toxici, au cost redus, și sunt”prietenoși” cu mediul.

Izolația este un alt element important al unui frigider, deoarece împiedică aerul cald din afară să intre în atmosfera rece a frigiderului

Un frigider este format din patru părți principale, care împreuna fac o mica magie, produc frigul.

Agentul frigorific sub formă de lichid sau de gaz circulă în ciclul de refrigerare, succesiv, pentru a produce răcirea.

  • regandirea-tehnologiei-frigiderului-1Compresorul: Compresorul circulă agentul frigorific pentru conversia între o temperatură joasă, gaz de joasă presiune și o temperatură ridicată, gaz cu presiune ridicată.
  • Condensatorul: Condensatorul transformă temperatura ridicată, gazul de înaltă presiune într-un lichid de înaltă presiune, prin evacuarea de căldură prin radiație
  • Tubul capilar: Decomprimă agentul frigorific, prin trecerea printr-un tub îngust, cu rezistență ridicată, (un proces asemănător cu principiul spray-ului unui deodorant), lichidul de înaltă presiune devine de joasă presiune, cu temperatură scăzută.
  • Vaporizatorul: Agentul frigorific care este decomprimat prin tubul capilar se evaporă la temperatură joasă, atunci când intră în vaporizator. Evaporatorul răcește în frigider și congelator prin absorțiea de căldură din produsele alimentare, care se transformă în gaz lichid.

Noul Frigider: Samsung Twin Colling Plus.

Samsung a reinventat frigiderul prin dezvoltarea tehnologiei Twin Cooling Plus, introdusă pentru prima dată în 1995. Samsung Twin Cooling Plus adaugă noi nivele de comoditate și inovare, cu două vaporizatoare care gestionează spațiul din frigider și congelator, separat, pentru a minimiza fluctuațiile de temperatură. Acest lucru face posibil controlul umidității și temperaturii optime, deoarece umiditatea din frigider poate rămâne separată de congelator. O umiditate mai mare de până la 70% conservă produsele alimentare pentru mai mult timp astfel încât acesta este un plus binevenit,- reduce risipa de alimente.

În plus, în modelul conventional, cu un singur vaporizator, mirosurile neplăcute din frigider pot pătrunde în alimentele din congelator, deoarece aerul din cele două compartimente este interconectat. Frigiderele cu sistemul Samsung Twin Cooling Plus, previn mirosurile de tot felul, deoarece sistemele de răcire gemene împiedică trecerea aerului între cele două compartimente.

regandirea-tehnologiei-frigiderului-2

Comparația între mono-răcire cu evaporator sinlge (stânga) și răcire Twin Cooling Plus cu două vaporizatoare (dreapta).

Flexibilitatea frigiderului, este un alt bonus pentru utilizatorii Twin Cooling Plus. Acesta oferă o gamă largă de opțiuni care permit utilizatorilor să personalizeze frigiderul pentru a economisi energie. Utilizatorii pot să aleagă cinci moduri de funcționare: modul regulat, modul de economisire a energiei, modul de vacanță, modul de frigider maxim, și modul de frigider mini.

Samsung Electronics, a crescut gama de produse pentru a se adapta diferitelor nevoi ale consumatorilor, noi tehnologii, noi designuri, toate cu avantajele și caracteristicile lor unice.

Tipul de frigider T  – O premieră mondială Samsung. Este singura racire triplă și frigider cu dublu compresor din lume. Fiecare zonă poate fi controlată în mod independent și să mențină un nivel optim de umiditate ridicată.

Frigiderul a parcurs un drum lung de la primele zile ale aparatului, inefficient, cu capacități limitate.

Samsung Electronics este acum în prim-planul regândirii frigiderului. Acesta va deveni mai eficient, va oferi o mai bună izolare, mai mult spațiu și va fi mai inteligent.

Frigiderul nu trebuie uitat, este un bun casnic indispensabil, cel mai util și probabil cel mai răspândit în lume, face parte din viața noastră.

SURSĂSamsung News