Samsung UFS 4.0 – noua stocare pentru telefoanele emblematice

285
Samsung UFS 4.0 noua stocare pentru telefoanele emblematice
Sursa Foto: via phonearena.com

Samsung a anunțat cea mai recentă versiune a soluției Universal Flash Storage (UFS). Este vorba despre Samsung UFS 4.0 care va intra în producție de masă în al treilea trimestru al acestui an. UFS 4.0 va oferi câștiguri mari în viteză și eficiență pentru dispozitivele mobile, cum ar fi smartphone-urile și tabletele.

Am putea vedea debutul soluției de stocare UFS 4.0 pe cele mai recente versiuni ale noilor dispozitive pliabile ale Samsung, cum ar fi Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4. Dacă nu, UFS 4.0 va marca probabil prima sa apariție pe seria Galaxy S23 ce va fi lansată în 2023.

Stocarea Samsung UFS 4.0 poate fi folosită și pentru AR și VR

Samsung UFS 4.0 oferă o lățime de bandă de până la 23,2 Gbps pe bandă, dublu față de UFS 3.1. Samsung afirmă că UFS 4.0 este „perfect pentru smartphone-urile 5G care necesită cantități uriașe de procesare a datelor„. Compania adaugă că noua sa tehnologie V-NAND de generația a 7-a poate permite viteze de citire secvențială de până la 4.200 MB/s și viteze de scriere secvențială de până la 2.800 MB/s. Ambele sunt mult mai mari decât vitezele de citire și scriere generate de actualul sistem de stocare Samsung UFS 3.1.

Samsung adaugă că, datorită îmbunătățirii eficienței energetice, telefoanele care utilizează UFS 4.0 pot dura mai mult timp beneficiind de viteze mai mari de citire și scriere. Potrivit producătorului coreean, UFS 4.0 generează o îmbunătățire cu 46% față de UFS 3.x. Noua stocare va fi disponibilă în capacități de până la 1TB. Mai mult, este și extrem de compactă, are dimensiunile 11 x 13 x 1 mm.

Universal Flash Storage (UFS) este o memorie nevolatilă flash pentru aparate foto digitale, camere video, smarthphone-uri și dispozitive electronice de larg consum. Pe cardurile UFS se poate stoca și sistemul de operare al dispozitivului.

Pe lângă faptul că UFS 4.0 va fi disponibilă pentru telefoanele pliabile, tabletele și alte produse tehnologice Samsung, compania va colabora cu alți producători pentru a face UFS 4.0 disponibil pentru alte telefoane Android, aplicații pentru automobile și pentru AR (realitate augmentată) și VR (realitate virtuală). Din nou, probabil vom vedea UFS 4.0 folosit în următoarele telefoane pliabile Samsung sau în seria Galaxy S23.