Televizoarele Samsung UHD și QLED 2018 au certificarea „HDR10+”

1235

Samsung Electronics a primit certificarea oficială HDR10+ pentru televizoarele din 2018 Premium UHD și QLED care sunt compatibile HDR (High Dynamic Range) 10+. HDR10+ este o tehnologie de bază de ultimă generație pentru televizoarele cu o calitate superioară a imaginii. Acestea oferă utilizatorilor o experiență vizuală premium HDR și oferă imagini aproape reale, așa cum intenționau producătorii respectivelor producții.

Cu tehnologia HDR10+ televizoarele Samsung optimizează nivelurile de strălucire scenă cu scenă, prin încorporarea metadatelor dinamice și pot produce un alb mai strălucitor și un negru mai intens, pentru o adâncime și un sens realist pe ecran. Programul de certificare HDR10+ oferă spectatorilor o experiență îmbunătățită de vizionare și o imersie extraordinară în tot ce apare pe ecran.

Introducerea logo-ului de certificare HDR10+ reprezintă baza pe care o stabilim pentru piața de televiziune de ultra-înaltă calitate„, a declarat Doochan Eum, vicepreședinte al Visual Display Business la Samsung Electronics. „Utilizând tehnologia și expertiza de vârf, vom continua să extindem parteneriatele cu mai mulți producători de programe HDR10+ pentru a oferi consumatorilor cel mai bun conținut HDR posibil„.

În cadrul parteneriatelor notabile HDR10+ ale Samsung, olandezii de la TP Vision, care supraveghează dezvoltarea, producția și marketingul la Philips TV, vor introduce HDR10+ în întregul lor segment de televizoare 4K anul viitor. V-Silicon (fost Sigma Designs) va prezenta o demonstrație cu HDR10+ la IFA Berlin 2018.

Warner Bros. numele oficial este Warner Brothers. Este o companie americană specializată în producerea de filme și de spectacole de televiziune, fondată în 1918. Warner Bros. este cel de-al treilea studio american care a continuat neîntrerupt operațiile sale de la fondare până în prezent. Celelalte două sunt Paramount Pictures și Universal Studios, fondate ambele în 1912.

Compania de producție de film Warner Bros. va începe, de asemenea, să creeze conținut compatibil HDR10+, care va fi disponibil pentru distribuția acasă în cursul acestui an. În plus, Samsung a colaborat cu Twentieth Century Fox Film Corporation pentru a standardiza procesul de licențiere HDR10+. Acest lucru are ca scop de a ajuta creatorii de conținut să-și introducă noua tehnologie și să îmbunătățească experiența de vizionare pentru public. Twentieth Century Fox lucrează în prezent la mai multe producții și intenționează să le anunțe disponibilitatea în următoarele săptămâni.

În Europa, un furnizor popular de servicii VoD (Video-on-Demand), Rakuten TV, colaborează cu Samsung Electronics pentru a oferi programe de divertisment HDR10+ consumatorilor europeni. „Samsung este partenerul nostru premium în această privință, iar colaborarea noastră viitoare pentru  HDR10+ consolidează angajamentul nostru de a fi platforma de referință VoD pentru televizoarele inteligente. Prin colaborarea cu Samsung suntem convinși că Rakuten TV va oferi o experiență cinematografică de neuitat la domiciliu” a declarat Sidharth Jayant, directorul global al produselor de la Rakuten TV.

SURSĂSamsung News