Acasă Stiri Executivul lui Samsung obligat să anunțe public problemele telefoanelor

Executivul lui Samsung obligat să anunțe public problemele telefoanelor

O sursă guvernamentală sud-coreeană a declarat pentru The Investor, că factorii de decizie din executivul companiei Samsung vor fi obligați să raporteze imediat atunci când telefoanele lor vor lua foc sau exploda.

Aceste reguli impuse de guvern fac parte dintr-un nou set de reglementări mai stricte care urmează să fie anunțate săptămâna viitoare.

Aceste reglementări vor fi obligatorii pentru toți producătorii sud-coreeni de telefoane, a declarat aceași sursă.

„Atunci când noile norme intră în vigoare, producatorii de telefoane vor avea obligația, să lanseze o anchetă – imediat după prezentarea raportului – pentru a dovedi dacă incendiile sau exploziile au fost cauzate de piese defecte, sau de o cauză externă”,  a declarat un funcționar de la Ministerul Comerțului, Industriei și Energiei sub protecția anonimatului.

Ministerul sud-coreean a anunțat reglementările pe 6 februarie, iar acestea au fost luate în urma crizei provocată de bateriile defecte de la Note 7.

„În cel mai recent incident cu Galaxy Note 7, a fost nevoie de 10 zile pentru ca Samsung să raporteze primul caz la guvern. În acel moment, nu au existat cerințe de interval de timp pentru notificarea autorităților”, a spus oficialul.

Se așteaptă ca noile norme să fie puse în aplicare într-un an, după ce ministerul organizează audieri cu societăți afiliate și experți în domeniu. Acest lucru înseamnă că viitoarele modele emblematice Galaxy Note 8 nu pot face obiectul reglementărilor ce vor fi anunțate.

Samsung a organizat recent recent propria sa conferință de presă prin care a anunțat rezultatele investigațiilor sale interne, referitor la cauzele exploziilor și autoaprinderii la telefoanele Note 7.

La acea vreme, Samsung a promis să adopte standarde de siguranță mai ridicate pentru baterii și smartphone-uri.

De asemenea, tot pe 6 Februarie, Ministerul Comerțului, Industriei și Energiei din Corea de Sud, a anunțat rezultatele unei anchete proprii condusă de experți guvernamentali. Ancheta a fost realizată împreună cu un laborator de testare al statului, Korea Test Laboratory.

Rezultatele sunt de așteptat să fie similare cu cele ale companiei Samsung și laboratoarelor terțe care au luat parte la această anchetă, inclusiv Underwriters Laboratories.

Underwriters Laboratories din Canada (ULC) este un organism independent de certificare și inspecție a siguranței produselor. Fondat în 1920, testează produse pentru siguranța publică de peste 90 de ani si este acreditat de Consiliul pentru Standarde din Canada și Serviciul de Acreditare International. ULC, colaborează cu alte guverne și organisme internaționale pentru respectarea cerințelor internaționale de siguranță. 

Într-o conferință de presă pe 23 ianuarie, Samsung a concluzionat că, problemele lui Note 7 au fost cauzate de bateriile defecte făcute de firma soră Samsung SDI și ATL China.

Bateriile defecte au provocat supraîncălzirea din cauza lipsei de benzi izolatoare între electrozi, a declarat Samsung Electronics.

Stiri

Dispozitivele Galaxy care vor primi actualizarea Android 12 și One UI 4.0

Interfața One UI 4.0 nu a fost momentan confirmată oficial, dar dacă Samsung nu decide să facă schimbări drastice filozofiei de proiectare...

Seria Samsung Galaxy S22 va avea o cameră de 50MP cu senzor RGBW

Samsung lucrează la un senzor de 200MP de ceva timp, care va ajunge mai întâi un smartphone Xiaomi Mi 12. Conform ultimelor...

Telefoanele Samsung care au primit patch-ul de securitate din august 2021

Actualizările Android încă nu sunt perfecte, dar vedem că lucrurile se îmbunătățesc de la an la an. Samsung a avut până recent...

Televizoarele Samsung QNED vor avea cea mai bună imagine de pe piață

Samsung Display se concentrează pe asigurarea uniformității în ecranele QNED, tehnologia are „cele mai bune caracteristici” pentru afișare din lume, spune UBI...

Au apărut specificațiile la Galaxy Watch 4 Classic și Galaxy Watch 4

Am văzut destul de multe zvonuri și scurgeri despre Samsung Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 4 Classic până acum. Ei bine,...

Samsung Galaxy Watch 4 Classic a apărut în noi fotografii

Înaintea lansării oficiale pe care o așteptăm pe 11 august, începem să avem o imagine completă și a lui Samsung Galaxy Watch...

Samsung ocupă locul cinci mondial pe piața Chromebook în Q2 2021

Samsung Electronics a fost al cincilea cel mai mare furnizor de Chromebookuri din lume în al doilea trimestru al anului. Datele au...