Acasă Stiri Executivul lui Samsung obligat să anunțe public problemele telefoanelor

Executivul lui Samsung obligat să anunțe public problemele telefoanelor

O sursă guvernamentală sud-coreeană a declarat pentru The Investor, că factorii de decizie din executivul companiei Samsung vor fi obligați să raporteze imediat atunci când telefoanele lor vor lua foc sau exploda.

Aceste reguli impuse de guvern fac parte dintr-un nou set de reglementări mai stricte care urmează să fie anunțate săptămâna viitoare.

Aceste reglementări vor fi obligatorii pentru toți producătorii sud-coreeni de telefoane, a declarat aceași sursă.

„Atunci când noile norme intră în vigoare, producatorii de telefoane vor avea obligația, să lanseze o anchetă – imediat după prezentarea raportului – pentru a dovedi dacă incendiile sau exploziile au fost cauzate de piese defecte, sau de o cauză externă”,  a declarat un funcționar de la Ministerul Comerțului, Industriei și Energiei sub protecția anonimatului.

Ministerul sud-coreean a anunțat reglementările pe 6 februarie, iar acestea au fost luate în urma crizei provocată de bateriile defecte de la Note 7.

„În cel mai recent incident cu Galaxy Note 7, a fost nevoie de 10 zile pentru ca Samsung să raporteze primul caz la guvern. În acel moment, nu au existat cerințe de interval de timp pentru notificarea autorităților”, a spus oficialul.

Se așteaptă ca noile norme să fie puse în aplicare într-un an, după ce ministerul organizează audieri cu societăți afiliate și experți în domeniu. Acest lucru înseamnă că viitoarele modele emblematice Galaxy Note 8 nu pot face obiectul reglementărilor ce vor fi anunțate.

Samsung a organizat recent recent propria sa conferință de presă prin care a anunțat rezultatele investigațiilor sale interne, referitor la cauzele exploziilor și autoaprinderii la telefoanele Note 7.

La acea vreme, Samsung a promis să adopte standarde de siguranță mai ridicate pentru baterii și smartphone-uri.

De asemenea, tot pe 6 Februarie, Ministerul Comerțului, Industriei și Energiei din Corea de Sud, a anunțat rezultatele unei anchete proprii condusă de experți guvernamentali. Ancheta a fost realizată împreună cu un laborator de testare al statului, Korea Test Laboratory.

Rezultatele sunt de așteptat să fie similare cu cele ale companiei Samsung și laboratoarelor terțe care au luat parte la această anchetă, inclusiv Underwriters Laboratories.

Underwriters Laboratories din Canada (ULC) este un organism independent de certificare și inspecție a siguranței produselor. Fondat în 1920, testează produse pentru siguranța publică de peste 90 de ani si este acreditat de Consiliul pentru Standarde din Canada și Serviciul de Acreditare International. ULC, colaborează cu alte guverne și organisme internaționale pentru respectarea cerințelor internaționale de siguranță. 

Într-o conferință de presă pe 23 ianuarie, Samsung a concluzionat că, problemele lui Note 7 au fost cauzate de bateriile defecte făcute de firma soră Samsung SDI și ATL China.

Bateriile defecte au provocat supraîncălzirea din cauza lipsei de benzi izolatoare între electrozi, a declarat Samsung Electronics.

Stiri

Smartphone-ul dvs. probabil vă spionează – iată cum să verificați

Aveți grijă la ceea ce discutați în când smartphone-ul este aproape deoarece asistentul dvs. virtual trage cu urechea la conversații. Sigur că...

Galaxy Z Fold 3, fără Exynos, dar cu Snapdragon 888 și o baterie mai mică

Vara se apropie și la fel și lansarea lui Samsung Galaxy Z Fold 3 și a lui Samsung Galaxy Z Flip 3....

Samsung rămâne nr. 1 pe piața smartphone-urilor la nivel global

Samsung și-a păstrat locul unu în lume pe piața smartphone-urilor în primul trimestru din acest an. Un lucru de demn de remarcat...

Samsung SmartThings: un control îmbunătățit asupra dispozitivelor Galaxy

Samsung Electronics Co. a anunțat că ecosistemul său lansat recent, SmartThings Find, continuă să crească rapid. În acest moment cuprinde peste 70...

Capacitatea bateriei pe Samsung Galaxy Z Fold 3 dezvăluită de 3C

Recent publicația sud-coreeană The Elec a scris că Samsung Galaxy Z Fold 3 va sosi cu un ecran interior mai mic. De...

Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 posibil cu certificare IP!

Durabilitatea rămâne o preocupare pentru smartphone-urile pliabile, iar Samsung ține cont de acest lucru cu fiecare nouă generație. Samsung Galaxy Z Flip...

Samsung Galaxy F52 5G a fost certificat de Bluetooth SIG

Samsung a început să lanseze mai multe smartphone-uri 5G și din gama Galaxy M. Dar, compania nu se oprește aici, un nou...