Samsung va depăși Intel pe piața de procesoare

1492

Începând cu 2016, în urma acordul său cu Qualcomm, Samsung a devenit o piatră de temelie a producției mondiale de cip-uri pentru piața de smartphone-uri. Un eveniment de neconceput în urmă cu doar 10 ani este pe cale să apară.

Compania Intel ne-a oferit cele mai bune procesoare pentru PC, a lansat primul procesor Pentium pe piața calculatoarelor personale. Cu toate acestea, domnia sa de 24 de ani, ca furnizor de „silicon de top, se va sfârși.

Intel a început să între prea târziu pe piața de smartphone-uri, și a văzut ce înseamnă acest lucru.

Qualcomm și Samsung domină piața high-end de dispozitive mobile, și începând cu Snapdragon 835 și Exynos 8895, se ajunge la o schimbare uriașă.

Samsung va depăși Intel în al doilea trimestru a lui 2017 și va lua tronul ca cel mai mare producător de cipuri din lume.

 Intel Corporation este o companie americană, fondată în 1968, cu sediul în Santa Clara, California, SUA. Este cea mai mare companie de semiconductoare din lume și cea care a inventat seria de procesoare x86, această arhitectură este folosită și astăzi în calculatoarele personale de tip PC. Intel 4004 este primul procesor comercial, fabricat în 1971, un procesor pe 4 biti. 

Performanța puternică a companiei Samsung este determinată de creșterea prețurilor la cip-uri de memorie, DRAM și flash NAND, ale căror prețuri se așteaptă să crească cu 39%, respectiv 25% anul acesta, datorită creșterii numărului de consumatori chinezi care caută dispozitive digitale de ultimă generație.

Compania IC Insights a prezis că vânzările de cipuri Intel pentru trimestrul actual vor ajunge la 14,4 miliarde de dolari, în timp ce Samsung va ajunge la 14,6 miliarde de dolari pentru aceeași perioadă. Aceasta ar fi o creștere de 4,1% față de anul trecut pentru Samsung.

Dacă prețurile de pe piața de memorie continuă să se mențină sau să crească în al doilea trimestru al acestui an, Samsung ar putea să-l înlocuiască pe Intel, care a deținut locul 1 în clasament din 1993„, a declarat Bill McClean, președintele companiei americane de cercetare IC Insights.

IC Insights a mai spus că, dacă prețurile de memorii nu vor scădea în a doua jumătate a anului 2017, Samsung ar putea, de asemenea, să bată Intel în vânzări pe tot parcursul anului. În prezent, se așteaptă ca ambele companii să realizeze vânzări de semiconductoare în valoare de aproximativ 60 de miliarde de dolari în 2017.

Smasung trebuie să învețe din acest lucru.

De ani de zile el este producătorul numărul 1 de smartphone-uri, și atenție, să nu facă la fel ca Intel și să se culce pe lauri.

VIASamMobile