Samsung Electronics va fabrica robotul umanoid AI „Saram”

1546

Samsung Electronics a finalizat dezvoltarea „Saram” (persoană în limba coreeană) și a înregistrat o marcă comercială Saram, ca robot industrial cu inteligență artificială AI, la sfârșitul anului trecut.

Compania Samsung Electronics este cel mai probabil pregătită să intre pe piața roboților cu inteligență artificială. În primul rând, compania este așteptată să înceapă de la roboți industriali și să se extindă treptat la fabricarea de roboți pentru uz casnic. Totuși, compania a declarat că era prematur să-și comercializeze roboții și nici nu a înaintat un termen pentru asta

Saram este un tip de robot umanoid încărcat cu inteligență artificială AI. Se preconizează că robotul va fi utilizat inițial în principal pentru ridicarea sau deplasarea obiectelor grele în fabrici. Samsung Electronics produce roboți industriali de mai mult timp pentru fabricile proprii. Se estimează că roboții Samsung cu inteligență artificială vor deveni folositori pentru intervenții chirurgicale sau pentru diferite treburi de acasă, în funcție de gradul de progres tehnologic.

O sursă familiarizată cu industria și tehnologia de fabricare a roboților a spus că Samsung a terminat recent de dezvoltat tehnologia robotului pe verticală (robotul care stă singur în picioare). Această tehnologie permite roboților să-și mențină o poziție verticală stabilă, prin reglarea unghiului unei articulații a gleznei, în ciuda schimbării mediilor externe, cum ar fi înclinațiile terenului. De asemenea, în lucru există un plan de recunoaștere a locațiilor și de colectare a informațiilor vizuale din jurul roboților pentru utilizarea roboților la mersul pe jos și crearea de hărți cu astfel de date pentru utilizarea lor în scopuri comerciale.

Samsung Electronics a selectat tehnologia de fabricare a roboților ca un obiect de cercetare pe termen lung și a lucrat la această tehnologie cu mai multe organizații, inclusiv cu Institutul de Tehnologie Avansată Samsung și Institutul de Cercetare DMC, de ani de zile.

Recent, Samsung NEXT, un fond de capital de risc, a investit în compania robotică AI din Israel, Intuition Robotics. Compania este dezvoltatorul robotului pentru îngrijirea vârstnicilor ElliQ și este considerată investiția lui Samsung pentru dezvoltarea de roboți pentru uz casnic în viitor.

Intuition Robotics a fost înființată în 2015 și are sediul în Ramat Gan, Israel și birouri în California, Statele Unite. Intuitia Robotics Ltd. dezvoltă roboți bazați pe inteligența artificială. Este creatorul lui ElliQ un robot social proactiv pentru persoanele în vârstă, menit să îi mențină activi și angajați.

SURSĂBusinessKorea