Samsung va lansa Galaxy Note 4 in septembrie

1933

De multă vreme se știe că Samsung va lansa oficial noul Galaxy Note 4 in luna septembrie probabil în timpul IFA ce va avea loc la Berlin. Conform The Korea Times lansarea va avea loc pe 3 septembrie, cu o zi înainte fața de lansarea de anul trecut a Galaxy Note 3. Această informație este vehiculată și de alte surse, The Korea Times anunțând de asemnea că Samsung va începe să trimită în curând și invitațiile pentru presa.

Samsung pare să grăbească puțin lucrurile ca răspuns la lansarea iPhone 6, care se așteaptă să spargă tiparele Apple din punct de vedere al dimensiunii ecranului și să intre în competiție cu device-urile gen „phablet” existente pe piață. Se zvonește de asemenea că Galaxy Note 4 va fi disponibil pentru cumpărare la câteva zile după lansare, fapt ce poate ajuta Samsung să-și  îmbunătățească vânzările destul de scăzute în al doilea trimestru al acestui an.

Galaxy Note 4 va fi echipat cu un display de 5.7 inch QHD (2560 x 1440), un procesor Exynos5433/Snapdragon 805, 3 GB de RAM, o cameră de 16 MP cu un sezor Sony IMX240 cu stabilizator optic de imagine + senzor de ultraviolete și cel puțin Android 4.4 KitKat. Continuă să fie posibilă o variantă cu ecran curbat OLED, dar rămâne de văzut dacă aceasta va fi lansat în afara Koreei.