Samsung Electronics va lansa procesoare pentru mașini

1180

Samsung Electronics intenționează să lanseze procesoare de aplicații (AP) pentru automobile, după procesoarele pentru smartphone-uri. Samsung lansează un nou cip pentru mașini, denumit experimental Exynos Auto, cu scopul de a furniza primul procesor auto pentru Audi, care a folosit cipuri în cea mai mare parte de la Qualcomm, potrivit informațiilor venite de la ETNews din Coreea de Sud.

Utilizând un avantaj competitiv unic în designul și producția de cipuri smartphone, Samsung ar putea face concurența să se intensifice. Divizia Business Solution de la Samsung dezvoltă un procesor de aplicații auto numit „Exynos Auto”, pentru care ar putea înființa o unitate de producție de masă până la sfârșitul anului 2018. Se pare că Samsung va furniza procesorul Exynos Auto unor clienți importanți precum Audi și firmei Harman, care a devenit o filială a companiei Samsung.

Piețele pentru semiconductoarele sistemului auto se bazează în prezent pe concurența dintre firme puternice, cum ar fi NXP, Renesas și Infineon, și noi veniți din piețele de PC și mobile cum ar fi Intel și Qualcomm. Cu toate acestea, se așteaptă ca piețele de semiconductori din sistemul auto să devină și mai competitive, deoarece Samsung, care este o forță în procesoarele pentru smartphone-uri, va începe să concureze împotriva acestor companii. Este posibil ca Samsung Electronics să utilizeze avantajul său unic în producție și experiențele sale reușite cu dispozitivele mobile pentru aceste piețe.

Se pare că Exynos Auto va deveni primul procesor auto care satisface standardele de siguranță ale componentelor auto. Business Solution dezvoltă în prezent Exynos Auto cu scopul de a satisface ASIL (Automotive Safety Integrity Level B), un standard internațional pentru siguranța caracteristicilor auto. ASIL are nivelurile de la A la D, iar D este cel mai înalt nivel. Deoarece Exynos Auto va fi utilizat în principal pentru sistemele infotainment, tablouri de bord digitale și HUD (Head-Up Display), este necesar doar ca acesta să satisfacă nivelul B.

Samsung Electronics este de așteptat să concureze împotriva Qualcomm pentru a furniza procesoare de aplicații auto către Audi, care a utilizat în principal produsele Qualcomm pentru autoturismele sale. Faptul că Exynos Auto va fi instalat cu un modem LTE este compatibil cu modul în care Samsung Electronics pare să concureze cu Qualcomm.

Procesoarele Exynos Auto vor fi primele AP-uri Samsung care vor avea un bloc de procesare neurală (NPU) pentru algoritmi bazați pe inteligența artificială, pentru analiza semnalelor de la diferiți senzori din jurul mașinii. Noul AP ar putea fi utilizat în ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) pentru a recunoaște mai eficient benzile și obstacolele de pe traseu. De asemenea, Exynos Auto va avea un modem LTE care să permită conectarea la internet în timpul condusului.

LTE (Long-Term Evolution) este un standard pentru comunicațiile wireless de mare viteză pentru dispozitive mobile și terminale de date, crește capacitatea și viteza de transfer. LTE este uneori comercializat ca LTE+, 4G+ sau 4G LTE ULTRA. Suportul LTE variază de la o țară la alta în funcție de operatorii de telefonie mobilă.

Noul procesor va fi dezvoltat exclusiv pentru autoturisme. Un reprezentant al companiei sud-coreene a declarat că Samsung nu confirmă niciun fel de detalii cu privire la procesorul Exynos Auto.

SURSĂETNews