Samsung Electronics va prezenta noile televizoare QLED

1666

Samsung Electronics are planificată lansarea oficială a noilor televizoare 4K HDR QLED, de 65 inch sau mai mari, pentru săptămâna viitoare, pe 7 martie, la un eveniment de lansare organizat la bursa din New York. Samsung nu a dezvăluit detalii despre noile produse.

La o conferință recentă a Society for Information Display (SID) privind tehnologiile emergente din Los Angeles, Jim Langehennig managerul Samsung pentru calitate la American Quality Assurance a susținut că vor exista patru serii de televizoare QLED în noua gamă, față de numai trei, lansate inițial în 2017.

Termenul „QLED” este un acronim de marketing creat de producătorul sud-coreean pentru televizoarele cu ecran LCD de înaltă calitate care utilizează tehnologia cuantică. Televizoarele cu tehnologie cuantică (Quantum Dot) sunt o îmbunătățire a tehnologiei LCD existente, pe care o folosesc majoritatea televizoarelor de pe piață.

Aceste serii, care utilizează tehnologia Quantum Dot placate cu metal, ar putea fi numite Q6, Q7, Q8 și Q9, respectând sistemul de numire introdus de Samsung pentru televizoarele QLED de anul trecut.

Adăugarea unei serii Q6 sugerează că Samsung dorește să ofere o opțiune QLED mai accesibilă, având în vedere că cele mai multe critici pentru televizoarele QLED de anul trecut au scos în evidență faptul că erau prea scumpe. De asemenea, Samsung a menționat că intenționează să fie mai competitivă ca preț pentru toate televizoarele 4K QLED 2018.

Tot Jim Langehennig a mai spus că atât seria Q8 cât și Q9 pentru anul 2018 vor folosi iluminarea directa cu LED-uri. Atât Q8, cât și Q9 cu iluminarea directă vor avea o tehnologie de diminuare a luminii, în care diferite zone LED pot produce simultan diferite niveluri de lumină. Aceste zone LED separate ar contribui la minimizarea efectului de haloing, lumina din jurul obiectelor strălucitoare când acestea apar pe un fundal întunecat.

QLEDQuantum Dot Light Emitting Diode (diodă emițătoare de lumină). Rusul Oleg Losev a fost primul care a creat un LED în anul 1920. Creația sa a făcut înconjurul lumii, însă nu s-a găsit nici o întrebuințare a acesteia timp de câteva decenii. QLED îmbunătățește foarte mult luminozitatea, contrastul și reproduce culori mai vii și naturale.

Modelele Samsung TV Q6 și Q7 vor avea, probabil, o diminuare a sistemele de iluminare cu LED-uri, iar Q6 ar putea avea mai puține zone de control separat decât Q7. Există speculații că noile modele pot avea un Iris Glass capabil să „focalizeze” lumina LED-urilor la locul unde este nevoie.

Mai multe detalii nu au fost făcute publice de Samsung până în acest moment, vom reveni cu mai multe amănunte despre aceste noi tipuri de televizoare după ce ele vor fi lansate de Samsung săptămâna viitoare.

SURSĂForbes