Preocupat de mediul înconjurător, Samsung va recondiționa Note 7

1423

Într-o declarație publică, Samsung Electronics a confirmat revenirea lui Galaxy Note 7.

Recondiționarea va fi cel mai ecologic mod posibil pentru telefoanele retrase de Samssung, respectiv Galaxy Note 7.

Samsung Galaxy Note 7 ar putea avea un final fericit!

După numeroase eșecuri, se pare că Samsung a găsit în sfârșit o soluție pentru a satisface atât investitorii cât și Greenpeace.

Luna trecută, protestatarii Greenpeace au întrerupt conferința de presă a lui Samsung de la MWC, cerând companiei să spună public ce va face cu cele 4,3 milioane de unități retrase ale telefonului Galaxy Note 7.

Greenpeace este o organizație care militează pentru protecția mediului, cu sediul central la Amsterdam. A fost fondată în 1970, în Canada. Greenpace nu acceptă fonduri de la guverne, corporații, sau partide politice, bazându-se pe 2,9 milioane de susținători individuali și subvenții de la diferite fundații. Are 2.400 angajați și 15.000 de voluntari la nivel global și 26 birouri regionale care operează în 55 de țări. 

După cum a apărut în unele zvonuri în luna noiembrie, apoi coroborate cu altele la începutul lunii martie, Samsung intenționează să recondiționeze și să reambaleze telefoanele sale Galaxy Note 7, pentru a le pune în vânzare.

Totul se va face prin recuperarea unui maxim de componente reutilizabile, folosind metode ecologice. Din unitățile rămase, anumite componente, cum ar fi semiconductori și modulele camerei vor fi recuperate pentru a efectua teste interne.

Metalele prețioase din componența telefonului cum ar fi cupru, aur, nichel, argint și alte metale se vor recupera prin metode prietenoase cu mediul înconjurător.

În conformitate cu anumite informații care circulă, Galaxy Note 7 va avea o baterie redimensionată, cu o capacitate și dimensiune mai mică, pentru a evita problemele apărute pe versiunile defecte.

Piețele unde vor ajunge aceste versiuni refăcute ale modelului Note 7, nu sunt cunoscute momentan. Samsung este în prezent în discuții cu autoritățile de reglementare din domeniu și deasemenea cu diverși operatorii locali.

Compania Samsung va anunța data de lansare a acestor unități renovate în momentul când sunt reglementate toate problemele amintite mai sus.

Aceasta este o veste bună pentru cei care încă țin la telefonul lor pasibil de autoaprindere, (cei care încă nu au predat telefonul). Ei vor avea surpriza unei actualizări prin care vor putea să-și reâncarce iarăși telefonul.

VIAFrAndroid.com