Samsung vrea să vândă 1,5 milioane de televizoare QLED în 2018

1305

Samsung dorește să crească substanțial numărul de vânzări pe piața de televizoare premium la nivel mondial, motiv pentru care compania a stabilit un obiectiv intern de a vinde 1,5 milioane de unități ale televizoarelor sale QLED în 2018. Este o țintă foarte ambițioasă, având în vedere că se crede că Samsung a vândut „doar” 1 milion de unități anul trecut. Dacă va reuși să atingă această cifră, se va ajunge la o creștere de 50% a vânzărilor în doar un an.

Surse din domeniul industriei de televizoare au declarat pentru The Korea Herald că Samsung Display a stabilit un obiectiv îndrăzneț, pentru anul în curs, acela de a vinde 1,5 milioane de televizoare QLED în 2018. Scopul este acela de a mări și mai mult decalajul față de concurenții săi pe piața globală de televiziune premium. În cazul în care compania Samsung reușește să atingă acest target, la aceste televizoare scumpe, va ridica prețul mediu de vânzare al volumului său total de vânzări.

Samsung se confruntă cu o concurență acerbă pe această piață, astfel încât va trebui cu adevărat să-și concentreze toate energiile pentru a se asigura că poate atinge acest obiectiv. „Strategia este de a ne spori veniturile concentrându-ne pe vânzarea de televizoare de dimensiuni mari„, a declarat un oficial Samsung citat de ziarul sud-coreean.

Unii observatori din industrie sunt de părere că Samsung a stabilit acest obiectiv ambițios pentru că dorește să revină pe piața mondială de televizoare premium după ce a căzut pe locul trei pentru prima dată în ultimii 12 ani, anul trecut, când Sony și LG au fost primele două locuri.

Compania a dezvăluit gama de televizoare QLED 2018 cu aproximativ trei săptămâni în urmă la New York. Acestea aduc inovații de proiectare și noi progrese tehnologice, cum ar fi tehnologia de contrast Direct Full Array. Este, de asemenea, prima linie de televizoare inteligente de la Samsung care include asistentul inteligent Bixby.

Direct Fully Array este o tehnologie care reglează luminozitatea și contrastul. Utilizează o rețea completă de iluminare cu LED-uri pentru a ilumina cu exactitate fiecare zonă a ecranului, pentru a oferi cea mai bună calitate a imaginii. Acest lucru permite noilor televizoare QLED să întunece anumite zone ale ecranului, luminând simultan altele.

Samsung a dezvăluit recent prețurile pentru gama de televizoare QLED 2018, noua gamă începe de la un preț de 1.500 $ și ajunge până la 6.000 de dolari. Noile modele sunt oferite în dimensiuni diferite ale ecranului, de la 49 inch (124,46 cm.) la 82 inch (208,28 cm.), cu ecrane curbate și plate.

Dacă Samsung reușește sau nu să atingă acest obiectiv, de a vinde 1,5 milioane de televizoare QLED în acest an, rămâne de văzut.

VIASamMobile
SURSĂTheInvestor