Samsung a vândut peste 8.000 de televizoare QLED 8K numai în Coreea

873

La IFA Berlin 2018 Samsung a prezentat pentru prima dată televizoarele sale QLED 8K. Samsung QLED 8K dispune de peste 30 de milioane de pixeli în total, ceea ce face ca detaliile conținutului afișat pe ecran să fie mult mai realiste. Televizorul QLED 8K, alimentat de tehnologia HDR 10+, optimizează nivelurile de luminozitate ale televizorului și produce culori și imagini perfecte.

Samsung Electronics Co. a anunțat acum că vândut peste 8.000 de televizoare QLED 8K de înaltă calitate, numai în Coreea de Sud, în perioada de șapte luni de la lansare. Cifra se traduce în aproximativ în 1% din vânzările de pe piața sud-coreeană de televizoare, în perioada care a trecut de la lansarea pe piață. După prezentarea de la IFA Berlin, televizoarele QLED 8K au ajuns efectiv la vânzare în Coreea de Sud în luna noiembrie a anului trecut.

Cererea de televizoare Samsung QLED 8K a fost mai mare la modelele cu diagonale mari

Cererea de televizoare de înaltă rezoluție a crescut în Coreea ca urmare a creșterii popularității afișajelor de dimensiuni mari. Această tendință a fost remarcată de mai mulți analiști din domeniul vânzărilor de televizoare. Samsung Electronics a spus că aproximativ 70% dintre consumatorii care au cumpărat televizoare QLED 8K au optat pentru modelele de 75 inch (190,5 centimetri) și 82 inch (201,28 cm). În ultimul timp și celelalte game de televizoare Samsung, cu diagonale mari au creșteri importante de vânzări pe plan global.

Tot mai mulți oameni se bucură de conținuturi de înaltă rezoluție furnizate de furnizorii de servicii de streaming video prin televizoare de dimensiuni mari„. A spus un oficial al companiei Samsung Electronics. „Cererea va continua să crească în continuare tot mai mult pe măsură ce conținutul de 8K se va diversifica„.

Definiția cea mai acceptată a inteligenței artificiale a fost dată de informaticianul american John McCarthy în anul 1955. „O mașină care se comportă într-un mod care ar putea fi considerat inteligent, dacă ar fi vorba de un om”. El este și cel care a propus termenul de de inteligență artificială la conferința de la Dartmouth în 1956.

Televizoarele Samsung QLED 8K sunt dotate cu un procesor Quantum bazat pe Inteligența Artificială AI. În acest fel televizorul îmbunătățește conținutul afișat pe ecran și îl aduce foarte aproape de 8K. De asemenea televizorul adaptează luminozitatea în funcție de fiecare scenă în parte și de lumina din camera unde este amplasat televizorul. Tehnologia punctelor cuantice și suportul pentru HDR 10+ oferă cea mai bună calitate a imaginii.

Alte mari companii producătoare de televizoare se pregătesc să se alăture gigantului tech pe piața 8K, conform agenției sud-coreene Yonhap. Sony Corp. din Japonia și rivalul companiei samsung pe piața TV din Coreea de Sud – LG Electronics Inc., intenționează să lanseze și ele televizoarele de 8K în viitorul apropiat.