Samsung și-a recunoscut vina pentru pentru cancer la 240 de angajați

939

Samsung Electronics și-a cerut scuze angajaților care au contractat cancer lucrând în fabricile sale de semiconductori. Astfel s-a încheiat procesul și numeroasele litigii dintre gigantul tech și mai multe familii de muncitorii sud-coreeni care au făcut cancer în timp ce lucrau în fabricile sale. Procesul a început în 2007.

Samsung Electronics este cel mai important producător mondial de telefoane inteligente și semiconductori. De departe cel mai mare concern care domină economia din Coreea de Sud. Conglomeratul reprezintă o cincime din PIB-ul țării și a contribuit semnificativ la creșterea economică care a dus Coreea de Sud pe locul 11 ca economie în lume.

O asociație, Sarph, reprezentând 240 de lucrători și familiile acestora, a reușit să câștige procesul intentat companiei Samsung. Potrivit PhonAndroid, Samsung a refuzat mult timp să recunoască orice responsabilitate. De asemenea nu a dezvăluit numele substanțelor chimice utilizate în fabricile sale împiedicând orice studiu independent. Acum, gigantul tech a recunoscut că „nu au reușit să elimine riscurile de sănătate în fabricile sale de semiconductori și LCD în mod corespunzător„. Compania sud-coreeană a propus compensații de până la 150 de milioane de won, aproximativ 116.000 €.

Samsung va plăti compensații foștilor angajați și familiile lor

În 2015 Samsung a creat un fond de cercetare și compensare, fără a-și recunoaște în mod direct, responsabilitatea. Acum președintele Sharps, Hwang Sang-Gl, a cărui fiică de 22 ani a murit de leucemie în 2007 și Kim Ki Nam, vice-președinte Samsung, au semnat un acord privind compensarea. Kim Ki Nam a declarat potrivit Le Parisien: „Oferim sincerele noastre scuze angajaților care au suferit de aceste boli și familiile lor. Noi nu am gestionate corespunzător riscurile pentru sănătate în fabricile noastre semiconductori și LCD„.

Fumatul este cauza a circa 22% din decesele cauzate de cancer. 10% se datorează obezității, unei diete necorespunzătoare, lipsei de activitate fizică și consumului de alcool. Alți factori includ anumite infecții, expunerea la radiații ionizante și poluanții de mediu.

Cei 160 de angajați afectați și familiile a încă 80 de angajați decedați, reprezentate de asociația Sharps, sunt eligibile pentru o sumă de restituire de până la 150 de milioane won sau aproximativ 116.000 €. Ziarul Fortune citează reacția lui Hwang Sang-Gl. Acesta a spus că „scuzele sincere nu au fost suficiente pentru familiile victimelor, dar le vom accepta. Nici o scuză nu va fi niciodată suficientă pentru a vindeca prejudiciile și suferința de a pierde un membru al familiei„.

Ziarul francez Le Figaro a declarat că această compensație oferită de Samsung va fi plătită numai în anumite condiții. Aceasta acoperă 16 tipuri de cancer, boli rare, avorturi spontane și deformări congenitale suferite de copiii angajaților. Angajații ar trebui să fi lucrat cel puțin un an în fabricile firmei începând cu anul 1984.