Samsung VR cu afișaj flexibil ce oferă o vizibilitate mai mare

1474

Samsung a brevetat un design curbat pentru setul cu cască pentru realitatea virtuală Samsung VR. Prin utilizarea unui afișaj flexibil, unghiul de vizualizare crește semnificativ. Samsung Electronics a depus un brevet la WIPO pentru căști VR cu afișaj flexibil și o suprafață curbată. Câmpul vizual va fi îmbunătățit de noul design, pentru a crea același unghi de vizualizare aidoma ochiului uman.

Este cunoscut de ceva timp că Samsung și alți producători încearcă să dezvolte dispozitive electronice cu un afișaj flexibil. Deși timpul de dezvoltare a unui astfel de aparat a durat câțiva ani, am văzut deja multe tipuri de concepte. Astăzi, însă, vedem un produs complet diferit de la Samsung, cu afișaj curbat.

Samsung Electronics a solicitat un brevet pentru aplicarea unui afișaj flexibil într-un dispozitiv electronic. De data aceasta nu este vorba un smartphone flexibil, ci de un set de căști VR cu ecran flexibil. Brevetul original a fost depus în Coreea de Sud în 13 septembrie 2016. Brevetul de invenție a fost depus un an mai târziu WIPO (Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale), acum acest brevet tocmai a fost publicat.

Este un afișaj flexibil, cu o suprafață curbată. Prin utilizarea unui afișaj curbat, utilizatorul poate vedea mult mai mult. Oamenii au un unghi de vizionare de aproximativ 200 de grade sau mai mult. În timp ce căștile curente VR cu afișaj plat nu depășesc 110°. De exemplu, unitatea Samsung VR are un unghi de vizualizare de 101°. Acesta este unul dintre motivele pentru care unii oameni suferă de boală de mișcare (greață sau amețeli) atunci când se confruntă cu realitatea virtuală.

Se pare că dezvoltarea este într-o fază incipientă, așa că sunt prezentate diferite modele. Primele schițe sunt pentru setul cu cască separat sau fixat. Mai vedem și un set de căști Samsung VR, care poate fi utilizat în combinație cu un smartphone pliabil.

Ambele căști au două obiective separate. În plus față de două lentile de ochi diferite, vedem și o schiță care arată o fereastră mai mare de vizionare. La actualul Samsung Gear VR cu controler, compania sud-coreeană a introdus deja lentile cu o corecție a distorsiunilor, pentru a preveni boala de mișcare. Această nouă inovație ar putea oferi o soluție acestei probleme.

Tehnologia brevetată poate fi utilizată pentru setul cu cască VR autonomă, legată și mobilă. Samsung poate utiliza un tip de afișaj cilindric sau sferic. În plus, unul dintre desenele incluse prezintă un HMD cu un smartphone pliabil, care oferă, un câmp de vizualizare mai mare.

HMD – head-mounted display, este un afișaj montat pe cap sau un afișaj montat pe căști, pentru diferite aplicații. HMD- urile se folosesc cu preponderență în aplicații militare, guvernamentale (poliție, pompieri) și civil-comerciale cum ar fi medicină, aviație jocuri video, sport etc.

SURSĂLetsgoDigital