Samsung vrea să devină mult mai ecologic pentru un viitor mai curat

52
Samsung
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung India a anunțat o etapă semnificativă în călătoria sa de sustenabilitate. În efortul de a contribui la un viitor mai curat și mai verde, Samsung India a înlocuit generatoarele diesel cu generatoare pe gaz natural la uzina sa din Noida. Această tranziție se aliniază cu angajamentul Samsung față de responsabilitatea ecologică.

Samsung a avut o inițiativă ambițioasă de a înlocui zece generatoare diesel cu opt alternative pe bază de gaz natural, potrivit SamsungNewsroom. Este o decizie cu dublu scop, compania sud-coreeană se concentrează pe continuitatea operațională și durabilitatea mediului la uzina sa din Noida.

Samsung este mândru să deschidă calea în adoptarea de soluții de energie durabilă. Prin acestea gigantul tech coreean contribuie la un viitor mai curat și mai ecologic. Tranziția cu succes la generatoarele pe gaze naturale subliniază angajamentul Samsung față de gestionarea mediului și inovare. Fabrica de la Noida este cea mai mare fabrică Samsung de telefoane din lume.

Această inițiativă a presupus înființarea unui grup electrogen pe gaz cu o capacitate de 20 MW. Acest grup va deservi nevoile centralei Noida și va oferi suport uzinei din Noida în situații de urgență. Deoarece generatoarele pe bază de gaz sunt mai accesibile pentru funcționare, compania poate economisi bani pe termen lung.

Noida este un oraș satelit al capitalei New Delhi. Noida este prescurtarea de la New Okhla Industrial Development Authority. Este considerat cel mai verde oraș din India cu ~50% acoperire verde. Microsoft și Arm Holdings mai au unități aici.

Această inițiativă strategică oferă mai multe beneficii:

  • Economii de costuri pe termen lung. Renunțând la motorină, Samsung anticipează economii semnificative de costuri pe termen lung, oferind o mai mare predictibilitate financiară și siguranță în planificarea energetică
  • Lichiditate de capital. Spre deosebire de grupurile electrogene diesel care necesită fonduri substanțiale pentru a menține depozitate mii de litri de motorină. Generatoarele pe gaz elimină necesitatea unor astfel de investiții.
  • Siguranță sporită. Renunțarea la depozitarea motorinei elimină potențialele pericole asociate cu menținerea în stoc de cantități mari de combustibil în cisterne subterane. Astfel se reduce nevoia de măsuri de siguranță suplimentare și atenuând riscurile de siguranță în incinta fabricii.
  • Beneficii pentru mediu. Adoptarea generatoarelor de gaze naturale reprezintă un pas semnificativ către reducerea emisiilor de carbon și promovarea utilizării mai curate a energiei, consolidând angajamentul Samsung față de durabilitate.

Samsung continuă să exploreze abordări inovatoare ale durabilității, să conducă schimbări pozitive și să stabilească noi puncte de referință pentru responsabilitatea corporativă în India și nu numai.