Samsung W2018 prezentat oficial cu prima cameră de telefon cu f/1,5

1925

Cel mai recent telefon Samsung, W2018 Flip, a devenit oficial la un eveniment de prezentare a acestuia care a avut loc în China. Modelul W2018, ca și telefoanele anterioare din serie, este o ofertă emblematică în materie de telefon cu clapetă. Este un amestec între Galaxy S8 și Galaxy Note 8, cu procesor Qualcomm Snapdragon 835, 6GB de RAM, Android 7.1.1 Nougat și o singură cameră de 12 megapixeli în spate.

Camera din spate, cu un singur senzor, este prima din lume cu o diafragmă f/1,5. Anterior, recordul a fost ținut de LG V30 cu o diafragmă f/1,6. Această deschidere este mai mică decât cea de f/1,7 folosită de Samsung  pe dispozitivele sale de bază și permite îmbunătățirea fotografiilor în condiții de lumină slabă. Samsung a inclus un software pentru a varia în mod inteligent deschidera diafragmei între f/1,5 și f/2,4. Astfel aparatul foto va face fotografii la deschiderea maximă numai numai atunci se reglează această deschidere.

Pentru ce este importantă deschiderea diafragmei? Ei bine, este determinantă pentru două lucruri – lumina care intră în senzor în momentul apăsării declanșatorului și adâncimea câmpului. Prima dintre ele înseamnă mai multă lumină și mai puține neclarități în general, deoarece timpul de declanșare este mult mai rapid. Adâncimea câmpului înseamnă că obțineți fotografii macro sau portret în care estomparea fundalului nu este așa de pronunțată, separând mai bine obiectele în fotografie. Telefonul flip Android ar trebui, prin urmare, să aibă performanțe excelente în fotografii cu lumină scăzută, în plus poate oferi un efect bokeh mai natural atunci când fotografiați portrete sau scene apropiate.

Restul specificațiilor modelului W2018 sunt foarte tentante la fel cu cele de pe Galaxy S8 și Note 8, cum am menționat mai sus. Există două afișaje Full HD de 4,2 inch, o cameră de 5 megapixeli orientată spre față, un port USB de tip C, o memorie internă de 64 GB și un buton dedicat lui Bixby. Dispozitivul rulează Android 7.1.1 Nougat cu Samsung Experience și ar trebui să fie actualizat cu Android 8.0 Oreo anul viitor. De asemenea, TENAA listează și o opțiune cu 256 GB în secțiunea de stocare, astfel încât este posibil ca o variantă de vârf a smartphone-ului să fie disponibilă cu această memorie internă.

TENAA este echivalentul chinez al agenției de reglementare din SUA, FCC. TENAA este deținută de Ministerul Industriei și Tehnologia Informației și se ocupă de certificarea echipamentelor de telecomunicații. Spre deosebire de FCC, TENAA dezvăluie mult mai multe informații despre specificațiile unui smartphone, și include fotografii ale dispozitivului examinat.

Telefonul este destul de greu, 247 de grame, asta din cauza tastaturii numerice tradiționale și a tastelor circulare de navigare. Samsung W2018 Flip este un telefon emblematic, să spunem cu o formă destul de arhaică, dar care încă are destui fani în întreaga lume.

Specificații Samsung W2018 Flip:

Specificații Samsung W2018

Ecran Două ecrane AMOLED de 4,2 inch, Full HD, (1080 x 1920).
Procesor Snapdragon 835.
Camere foto 12 MP f/1,5 spate; 5 MP față.
Memorie 6 GB de RAM, 64 GB internă.
Sistem de operare Android 7.1.1 Nougat.
Conexiune USB Type-C.
Baterie 2.300 mAh.
Dimensiuni 132 x 63 x 16 mm.
Design Metalic.
Securitate Senzor de amprente pe spate.
Greutate 247 grame

 

Smartphone-ul a fost prezentat în China și cel mai probabil acolo va fi și lansat la vânzare. Desigur, asta nu înseamnă că Samsung nu va lansa modelul W2018 și în afara Chinei. Ar putea fi disponibil în Coreea de Sud, dar deocamdată nu avem această informație. Samsung nu a făcut niciun anunț cu privire la o eventuală comercializare și în Europa.

Prețurile pentru W2018 nu sunt cunoscute în acest moment. Zvonurile spun ca ar putea fi în jurul a 2.000 de dolari, ceea ce nu ar fi surprinzător, având în vedere segmentul pieței pe care o vizează și specificațiilor sale de vârf.

SURSĂAndroidHeadlines