Acasă Stiri Samsung Wemogee - comunicare pentru persoanele cu tulburări de vorbire

Samsung Wemogee – comunicare pentru persoanele cu tulburări de vorbire

Samsung Electronics Italia a lansat la începutul acestei luni Samsung Wemogee, prima aplicație de chat bazată pe emoji, menită să permită oamenilor cu afazie și alte tulburări de limbă să își exprime mai eficient ideile și emoțiile cu oamenii pe care îi iubesc.

Samsung Electronics este ghidată de o filozofie simplă, valori puternice și standarde etice înalte. În tot ceea ce facem, ne străduim pentru a ajuta oamenii să trăiască o viață mai bună.

Am citat unul din principiile pe care se bazează Samsung.

În prezent, există mai mult de trei milioane de persoane din întreaga lume care trăiesc cu afazie, peste 200.000 numai în Italia, o tulburare care cauzează pierderea capacităților lingvistice.

Afazia este adesea rezultatul unei vătămări a părților creierului care sunt responsabile pentru vorbire, citire, scriere și înțelegere a acestora.

 Emoji, plural emoji sau emojis sunt ideograme și smileys folosite în mesajele electronice și paginile Web. Emoji sunt folosite ca emoticoane și există în diferite genuri, inclusiv expresii faciale, obiecte obișnuite, locuri și tipuri de vreme și animale. Pictograma originală, cuvântul emoji vine din japonezul e „imagine” + moji „caracter”. Asemănarea cu termenele engleze emoție și emoticon este o pură coincidență. 

Dat fiind faptul că limbajul este cel mai important instrument de comunicare, afazia poate avea efecte negative asupra relațiilor sociale și, adesea, are un efect asupra emoțiilor.

Dar studiile recente arată că emojis, care se preconizează că vor deveni limbi vizuale universale ale viitorului, pot ajuta oamenii cu tulburări de limbă precum afazia să se exprime mai bine.

Dezvoltat în colaborare cu o echipă de vorbitori terapeuți, Samsung Wemogee funcționează ca un fel de traducător între text și emojis.

Aplicația include o bibliotecă cu mai mult de 140 de expresii legate de nevoile de bază și de expresiile emoționale. Frazele predefinite sunt traduse în secvențe logice ale emojisului și sunt împărțite în șase categorii principale, cum ar fi: viața de zi cu zi, mâncarea și băutul, sentimentele, ajutorul, activitățile recreative, aniversările și sărbătorile.

Printr-o interfață simplă și intuitivă, pacienții afazici identifică ceea ce doresc să comunice printr-un panou de opțiuni vizuale, trimițând secvența de emojis aleasă destinatarului non-afazic.

Utilizatorul non-afazic va primi mesajul în formă text și poate răspunde folosind fraze textuale prestabilite.

Wemogee funcționează, de asemenea, ca un instrument de practică la domiciliu, îmbunătățind eficacitatea tratamentului tradițional de reabilitare a afaziei.

Pacienții afectivi înțeleg emojis deoarece descriu toate aspectele emotiilor. Utilizarea gesturilor, a imaginilor și a expresiilor faciale este o funcție perfect conservată în înțelegerea și adesea și în producerea limbajului „, a explicat Francesca Polini, terapeut și profesor la Universitatea din Milano și co-dezvoltator al aplicației Wemogee. „O listă prestabilită de fraze bine definite care se referă la nevoile imediate ale individului este esențială.”

Prin intermediul noului instrument de comunicare Wemogee, Samsung vine în sprijinul oamenilor și continuă să îmbunătățească modul în care oamenii interacționează cu cei pe care îi iubesc.

Aplicația compatibilă cu Android poate fi descărcată gratuită de pe Google Play începând cu 28 aprilie și va fi disponibilă momentan în limbile engleză și italiană.

Stiri

Interfața Samsung One UI 2.5 aduce și 116 noi emoji

Unii oameni sunt entuziasmați de versiunile de hardware și software ce apar pe cele mai noi modele de telefoane Samsung. Dar pentru...

Televizorul modular Samsung The Wall foarte bine primit în Japonia

Televizorul modular Samsung The Wall a fost lansat la CES 2018 Las Vegas. Are un ecran de ultimă generație bazat pe Micro-LED-uri....

Samsung Galaxy S20 FE la câteva zile de lansarea oficială

Au mai rămas doar câteva zile până la anunțul oficial al noului smartphone Samsung Galaxy S20 FE. Acesta va fi prezentat pe...

Senzor Samsung ISOCELL Vizion 3D ToF pentru Galaxy S21

Samsung a lansat recent patru noi senzori foto ISOCELL. Cu noua tehnologie ISOCELL de 0,7 μm, Samsung intenționează să extindă ofertele de...

Xbox Game Pass Ultimate pe telefoanele Samsung prin Galaxy Store

Xbox Game Pass Ultimate se lansează pe dispozitivele Samsung prin intermediul Galaxy Store. Xbox Game Ultimate de la Microsoft este acum disponibil...

Galaxy Z Flip 5G în Mystic White va ajunge în curând în Europa

Samsung a lansat telefonul pliabil Galaxy Z Flip pliabil în Mirror Black, Mirror Gold și Mirror Purple la începutul acestui an. Mai...

Galaxy Z Flip 2 cu un ecran mai mare, o balama mai bună și multe altele

Smartphone-ul pliabil tip clamshell Samsung Galaxy Z Flip s-a bucurat de un succes uriaș după lansare. Conform companiilor de cercetare de piață...