Cu viitoarele căști Samsung XR veți putea să simțiți mirosurile

267
Samsung XR
Sursă foto: 123rf

Poziția de lider nu este deloc stabilă pe piața căștilor de realitate mixtă. Apple a prezentat Vision Pro care, deși compatibil cu toate aplicațiile iOS, încă nu s-a dovedit a ocupa locul sperat de Apple pe piață. În acest fel, Samsung intenționează să lanseze o cască Samsung XR – Extended Reality. Samsung se gândește să încorporeze capacități de atingere și să avem posibilitatea de a simți mirosurile.

Deocamdată se știe puține despre căștile Samsung XR, mai ales că se zvonește că Samsung să amâne lansarea pentru a perfecționa produsul. Se pare că această perfecționare/îmbunătățire este înconjurată de secret, lucru ce dă apă la moară zvonurilor. Potrivit PhonAndroid, tipsterul Ravegnus – Tech_Reve a susținut pe X (Twitter) că Samsung se pregătește să lanseze prima sa cască de realitate augumentată AR tactilă cu „odorama”.

Pe Twitter, Revegnus a scris: „casca Samsung XR este foarte intrigantă. Se pare că s-a inspirat mult din Vision Pro de la Apple. Compania se gândește să adauge suport pentru atingere și chiar miros. Specificațiile ecranului sunt impresionante, la peste 3000 ppi”.

Căști Samsung XR care vă fac să simțiți mirosurile

Leakerul nu a detaliat aceste caracteristici, deși bănuim că integrarea tactilă ar însemna că setul cu cască are un fel de ecran tactil sau touchpad. Totuși, funcționalitatea mirosului pare cu adevărat ciudată și nu ne putem gândi la nicio utilizare în afară de oferirea de mirosuri diferite în funcție de experiență. De exemplu, căștile Samsung XR ar putea, teoretic, să ofere mirosul brizei mării la o plimbare pe plajă. Sau ai putea simți mirosul brazilor când te plimbi printr-o pădure într-un joc. Mai dăm o idee companiei Samsung, pentru gurmanzi, pentru un miros de pâine proaspăt coaptă. Mai rămâne să vedem dacă acest lucru va deveni realitate.

Elefanții au cel mai fin și cel mai ascuțit simț al mirosului înregistrat la speciile de pe Pământ. Acest lucru se datorează celor ~2.000 de gene pentru simțul mirosului. Printre altele, ei pot localiza apa subterană de la 20 km distanță.

După cum vedem, Samsung are idei interesante pentru a contracara căștile Apple Pro Vision. Cel mai ciudat este acest concept „odorama”. Dacă Samsung XR ne face să simțim atingerea și mirosul, experiența cu căștile promite a fi totală. Ce înseamnă în final aceste funcționalități? Este acest lucru fezabil din punct de vedere tehnic fără a crește costurile? Momentan, doar Samsung știe.

Potrivit unor experți din domeniu, prețul unei astfel de bijuterii senzoriale va fi cel puțin echivalent cu al Apple Vision Pro. Vom afla mai multe la Samsung LSI Tech Day care va avea loc pe 5 octombrie. Cu ocazia acestui eveniment, Samsung va prezenta o varietate de soluții care maximizează puterea AI și 5G. Mai mult, Samsung își va dezvălui foaia de parcurs pentru producția de „Semicon Humanoids”, cipuri fără memorie, cu simțuri asemănătoare omului. Compania va da detalii și despre fabricarea de cipuri pentru umanoizi și pentru roboți medicali.