Samsung avansează în tehnologiile mobile cu 5G VoNR

424
Samsung avanseaza in tehnologiile mobile cu 5G VoNR
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a anunțat că a dezvoltat soluția sa completă VoNR (Voice over New Radio) pentru serviciul de apel vocal 5G. Compania a declarat că aceasta va fi disponibilă pentru producătorii mondiali de dispozitive mobile și furnizorii de rețea. Cu soluția cuprinzătoare pentru VoNR, Samsung oferă o dezvoltare SoC mai simplificată și implementarea serviciului 5G VoNR.

Tehnologia VoNR acceptă atât apeluri vocale, cât și servicii de date folosind rețeaua 5G. Dar atunci când dispozitivele sunt conectate la rețele 5G, acestea trec la semnal 4G în timpul apelurilor vocale. Cu noua soluție Samsung 5G VoNR se pot menține conexiunile 5G foarte bine în timpul apelurilor vocale. Utilizatorii se pot bucura, de asemenea, de viteze reale 5G la jocurile intense sau să urmărescă videoclipuri de înaltă calitate chiar și în timp ce rămân la un apel.

Noua soluție a companiei sud-coreene include IMS (IP Multimedia Subsystem), Quality of Service (QoS) și un mecanism de transfer. IMS este tehnologia critică în VoNR și gestionează toate activitățile multimedia, cum ar fi serviciile audio, video și de date, pe o singură rețea IP. Stiva de protocol IMS de la Samsung este concepută pentru compatibilitate stabilă între serviciile 5G și 4G. Stiva de protocol este o agregare de straturi software care implementează protocoalele de comunicație necesare pentru ca diferite dispozitive să comunice date între ele.

Samsung 5G VoNR disponibil pentru companiile de telefonie mobilă

Samsung a dezvoltat, de asemenea, QoS care oferă suport stabil pentru 5G VoNR și tehnologia care asistă transferul neîntrerupt între stațiile de bază din rețea din apropiere. QoS analizează fluxul de date folosind rețeaua și determină prioritatea serviciilor în timp real. În plus, stiva de protocol Samsung acordă cea mai mare prioritate apelurilor vocale oricând și oriunde, îmbunătățind astfel calitatea VoNR.

Odată cu creșterea numărului de utilizatori de smartphone-uri 5G, există o cerere mai mare pentru diverse tehnologii și servicii 5G”. A declarat Jonghan Kim, vicepreședinte System LSI Business la Samsung Electronics, conform SamsungNewsroom. „Vom continua să oferim tehnologii de comunicații mobile de nouă generație, inclusiv asistență pentru serviciul 5G VoNR, care să aducă utilizatorii împreună mai repede”.

Călătoria Samsung în 5G include lansarea modemului Exynos 5100 în 2018, care a fost primul cip multi-mod din industrie. A continuat apoi în ianuarie anul acesta, odată cu lansarea lui Exynos 2100, primul SoC mobil premium Samsung cu un modem 5G integrat.

Prima implementate comercială a VoNR a avut loc în Singapore în iulie. Bazându-se pe acest lucru Samsung furnizează în prezent soluția sa integrată 5G VoNR producătorilor globali de dispozitive mobile. În același timp compania efectuează teste de localizare și automatizare concentrate pentru implementarea VoNR cu companiile mobile globale.