Scădere record a vânzărilor de Galaxy S9 în Coreea de Sud

1335
Samsung s-a așteptat ca vânzările smartphone-ului Galaxy S9 în Coreea de Sud să depășească performanța lui Galaxy S8, dar se pare că țara sa de origine, nu ajută prea mult compania la atingerea acestui obiectiv. O recentă informație din zonă, primită de la ET News, susține că vânzările lui Samsung Galaxy S9 în Coreea de Sud au scăzut foarte mult, comparativ cu predecesorul său Samsung Galaxy S8.
Cifrele privind vânzările lui Galaxy S9 primite de la cei mai împortanți trei operatori de telefonie mobilă din Coreea de Sud – SK Telecom, LG Uplus și KT – arată că Galaxy S9 a fost vândut doar în peste 707.000 de bucăți în ultimele două luni. Samsung a lansat telefonul în martie. Aceasta este cea mai mică cifră ca vânzări pentru un telefon Samsung Galaxy S. Este un declin considerabil față de aproape 1 milion de bucăți vândute din Samsung Galaxy S8 numai în Coreea de Sud, în aceeași perioadă de după lansare. Vânzările lui Galaxy S9 au fost reduse la jumătate în această lună, din moment ce doar 231.000 de unități au fost vândute, în comparație cu 476.000 de unități în luna martie. Nu este prima dată când auzim despre faptul că Galaxy S9 se dovedește a fi un smartphone greu vandabil în Coreea de Sud. Am scris relativ recent la puțin timp după lansarea telefonului, că potențialii clienți și sud-coreenii în general, nu par să fie foarte interesați de Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ deoarece nu diferă semnificativ de predecesorii lor. Tot din această informație aflăm, de asemenea, că de fapt Samsung Galaxy A8 (2018) a fost cel mai bine vândut smartphone Samsung în țara sa de origine.

Coreea de Sud se situează pe locul al 11-lea ca PIB și al 13-lea ca putere de cumpărare în lume. Este o țară dezvoltată cu o economie cu venituri ridicate și este cea mai industrializată țară membră a OCDE, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Samsung, LG, Kia și Hyundai sunt faimoase în toată lumea.

Observatorii din acest domeniu al industriei vorbesc în acest caz de lipsa unor schimbări semnificative la Galaxy S9, acesta fiind unul dintre principalii factori care stau la baza vânzărilor slabe ale noului smartphone Samsung. Prețul ridicat este considerat un alt factor. În Coreea de Sud, Apple iPhone X are un preț de aproximativ 1450 USD în timp ce Samsung Galaxy S9 are un preț în jurul a 1.080 $ Poate Samsung se consolează cumva cu faptul că Apple iPhone X are și el aceeași soartă. Raportul din ET News susține că vânzările de telefoane mobile ale companiei americane Apple sunt la un nivel foarte scăzut. Telefonul iPhone X a fost vândut în Coreea de Sud în doar 475.000 de exemplare de la lansarea lui din noiembrie 2017. În primele două luni de la lansare, iPhone X, primul iPhone OLED de la Apple, a vândut 139.000 și 163.000 de unități înainte de a scădea până la 103.000 de unități în ianuarie și până la 70.000 de unități în februarie. ET News ne mai spune că acestea sunt cele mai mici cifre pentru un iPhone nou lansat în Coreea de Sud.
SURSĂSamMobile