Scanerul CT OmniTom Elite va fi lansat de Samsung la RSNA 2023

253
Scanerul CT OmniTom Elite va fi lansat de Samsung la RSNA 2023
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung va prezenta cea mai recentă inovație în tomografia computerizată mobilă de ultimă oră, la RSNA 2023. Este vorba despre scanerul CT OmniTom Elite de înaltă tehnologie, dar extrem de mobil, cu detector de numărare a fotonilor. RSNA – Radiological Society of North America – va avea loc la Chicago în perioada 26-30 noiembrie.

NeuroLogica Corp., o subsidiară a Samsung Electronics și un pionier în soluții premium de imagistică de diagnosticare, își va prezenta cele mai recente oferte în tomografia computerizată mobilă (CT). NeuroLogica va prezenta scanerul CT mobil OmniTom Elite Photon Countin la Societatea de radiologie din America de Nord (RSNA).

Lansarea scanerului CT mobil OmniTom Elite Photon Counting, un scaner de tomografie computerizată cu numărare de fotoni cu o singură sursă, care utilizează tehnologia proprietății de detectare a NeuroLogica (PCD), va fi prezentată la întâlnirea din acest an. Photon Counting Detector – Detector de numărare a fotonilor (PCD) este o tehnologie CT de ultimă generație. Aceasta sortează diferitele energii ale razelor X după ce acestea au trecut prin câmpul de scanare, captând fotonii de raze X direct la detector și transformând energia în semnale electrice.

Capacitatea OmniTom Elite de a oferi imagini mobile versatile, în timp real, le permite furnizorilor de servicii medicale să ducă aparatul CT la punctul de îngrijire pacienților în stare critică. În acest fel pacientul nu mai este nevoie să fie transportat într-un departament separat, extinzând posibilitățile de diagnosticare a CT-ului la patul pacientului.

Primul scaner CT disponibil comercial a fost creat de inginerul Godfrey Hounsfield de la EMI Laboratories în 1972. El a co-inventat tehnologia împreună cu fizicianul Dr. Allan Cormack. Ambii au primit Premiul Nobel pentru Fiziologie și Medicină în 1979.

„Scanerul CT OmniTom Elite este o soluție avansată de imagistică care este extrem de mobilă. Aparatul oferă furnizorilor de servicii medicale mai multă flexibilitate atunci când și unde efectuează teste de diagnosticare pentru pacienți”. A declarat Renaud Maloberti, director executiv Samsung NeuroLogica, potrivit Samsung Newsroom. „Așteptăm cu nerăbdare să prezentăm această tehnologie inovatoare la reuniunea anuală a RSNA din acest an.”