Acasă Stiri Ați scăpat telefonul în apă? Cum puteți salva telefonul de la "moartea...

Ați scăpat telefonul în apă? Cum puteți salva telefonul de la „moartea prin înec”.

V-a căzut accidental telefonul în apă, sau poate a-ți mers la înot cu aparatul în buzunar? Poate amicul vostru, la o distracție, v-a împins într-o piscină? :)

Cum să procedați dacă telefonul este prin cu apă?

Nu intrați în panică! Dacă ați acționa rapid puteți împiedica telefonul smartphone să se înece sau să se deterioreze de la apă.

Cu cât receptorul este mai mult în apă, cu atât mai mare va fi prejudiciul! Cu cât rămâne mai mult acolo, mai multă apă sau lichid, se va infiltra prin fantele și deschiderile telefonului.

În cazul în care cade într-o fântână vă sugerăm să uitați de el! Să sperăm că nu e cazul.

Dacă dispozitivul este conectat la încărcător (de perete) și cade în apă, nu încercați să-l recuperați, deoarece apa și electricitatea pot duce la un șoc electric și telefonul este pierdut.

Să începem:

  • Primul lucru este să scoateți telefonul imediat din apă!
  • Apoi, opriți-l imediat! Pentru a preveni posibilitatea unui scurtcircuit. Nu-l porniți și nu apăsați nici un buton.
  • Dacă este posibil, pur și simplu scoateți bateria, și nu apăsați alte butoane!
  • Nu suflați pe telefon! Acest lucru ar putea trimite apa și în alte părți interne ale telefonului unde nu a ajuns deja, provocând alte pagube.
  • Acum, că telefonul este oprit, îl puteți usca cu ajutorul unui prosop sau cu o cârpă moale. Asigurați-vă că nu lăsați nici măcar o picătură de apă, deoarece acesta poate deteriora telefonul smartphone prin coroziune sau de a face unele scurtcircuite.
  • Scoateți Cartele SIM și cardul micro-SD din sloturile lor. Ștergeți-le bine de umezeală.

NU „coafați” telefonul! Folosind un uscător de păr, căldura uscătorului ar putea distruge unele componente pentru totdeauna. Nu folosiți un cuptor cu microunde!

  • Lăsați telefonul să se usuce timp de o zi sau două. Pentru a accelera procesul de uscare, vă recomandăm așezați telefonul într-un bol cu orez uscat, deoarece orezul absoarbe apa rapid. Nu fiți tentat să-l porniți imediat pentru a vedea dacă acesta încă mai funcționează.
  • Introduceți bateria și porniți-l. În cazul în care nu pornește, încercați să reîncărcați bateria.

În cazul în care nu pornește nici acum luați în considerare un drum la un atelier de reparații, la un profesionist, unde veți primi verdictul final.

  • În cazul în care telefonul a pornit și funcționează așa cum trebuie, ar trebui în continuare să fiți cu ochii pe el în următoarele câteva zile, pentru a vedea dacă observați ceva ieșit din comun. Verificați dacă toate butoanele transmit comenzile, dacă difuzorul funcționează sau ecranul tactil răspunde la comenzi așa cum ar trebui.

Nu există nici o garanție că acești pași vă vor salva telefonul, dar aceste măsuri de prim ajutor reprezintă cel mai bun mod de a acționa în cazul în care telefonul a ajuns în apă!

De asemenea, tineti cont de faptul că prevenirea este mai eficientă decât primul ajutor acordat telefonului!

Să sperăm că acești pași v-au ajutat să salvați telefonul de la moarte prin înec.

În cazul în care știți că sunteți puțin mai neîndemânatici, vă recomandăm un telefon rezistent la submersie, certificat IP68 cu rezistență la apă.

Stiri

Samsung Galaxy Z Fold Tab o tabletă tri-fold, posibil lansată în Q1 2022

Samsung conduce categoria de smartphone-uri pliabile cu seria Galaxy Z, având aici modele Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip. În prezent,...

IFA 2021 Berlin va avea loc ca eveniment fizic, în ciuda pandemiei actuale

În timp ce actuala pandemie pare să mai se tempereze în mai multe țări din Europa pe fondul vaccinărilor, primim vești din...

Galaxy Fit 2, un ceas de fitness elegant și ieftin cu o baterie fenomenală

Ceasurile inteligente costă de cele mai multe ori destul de mulți bani. Chiar și ofertele bugetare au un preț de patru cifre...

Au apărut primele imagini cu tableta Samsung Galaxy Tab S7 Lite

Se așteaptă ca Samsung să își dezvăluie mai multe laptopuri Galaxy Book mai târziu în această lună, pe 28 aprilie. De asemenea,...

Galaxy Z Flip cu dual-camera selfie și senzor de amprente in-display

Samsung este lider de piață în smartphone-urile pliabile. Compania a lansat până acum două telefoane pliabile complet diferite. Galaxy Z Fold 2...

Samsung Galaxy Z Flip 3 îl primim în locul Galaxy Z Flip 2

Seria Samsung Galaxy S21 este deja disponibilă de mai multe luni și acum așteptăm noile dispozitive pliabile de la Samsung. Producătorul sud-coreean...

Samsung a lansat patch-ul de securitate din aprilie pentru seria Galaxy S8

Samsung a fost primul producător de dispozitive Android care a lansat patch-ul de securitate din aprilie 2021. Compania a lansat deja cea...