Acasă Stiri Ați scăpat telefonul în apă? Cum puteți salva telefonul de la "moartea...

Ați scăpat telefonul în apă? Cum puteți salva telefonul de la „moartea prin înec”.

V-a căzut accidental telefonul în apă, sau poate a-ți mers la înot cu aparatul în buzunar? Poate amicul vostru, la o distracție, v-a împins într-o piscină? :)

Cum să procedați dacă telefonul este prin cu apă?

Nu intrați în panică! Dacă ați acționa rapid puteți împiedica telefonul smartphone să se înece sau să se deterioreze de la apă.

Cu cât receptorul este mai mult în apă, cu atât mai mare va fi prejudiciul! Cu cât rămâne mai mult acolo, mai multă apă sau lichid, se va infiltra prin fantele și deschiderile telefonului.

În cazul în care cade într-o fântână vă sugerăm să uitați de el! Să sperăm că nu e cazul.

Dacă dispozitivul este conectat la încărcător (de perete) și cade în apă, nu încercați să-l recuperați, deoarece apa și electricitatea pot duce la un șoc electric și telefonul este pierdut.

Să începem:

  • Primul lucru este să scoateți telefonul imediat din apă!
  • Apoi, opriți-l imediat! Pentru a preveni posibilitatea unui scurtcircuit. Nu-l porniți și nu apăsați nici un buton.
  • Dacă este posibil, pur și simplu scoateți bateria, și nu apăsați alte butoane!
  • Nu suflați pe telefon! Acest lucru ar putea trimite apa și în alte părți interne ale telefonului unde nu a ajuns deja, provocând alte pagube.
  • Acum, că telefonul este oprit, îl puteți usca cu ajutorul unui prosop sau cu o cârpă moale. Asigurați-vă că nu lăsați nici măcar o picătură de apă, deoarece acesta poate deteriora telefonul smartphone prin coroziune sau de a face unele scurtcircuite.
  • Scoateți Cartele SIM și cardul micro-SD din sloturile lor. Ștergeți-le bine de umezeală.

NU „coafați” telefonul! Folosind un uscător de păr, căldura uscătorului ar putea distruge unele componente pentru totdeauna. Nu folosiți un cuptor cu microunde!

  • Lăsați telefonul să se usuce timp de o zi sau două. Pentru a accelera procesul de uscare, vă recomandăm așezați telefonul într-un bol cu orez uscat, deoarece orezul absoarbe apa rapid. Nu fiți tentat să-l porniți imediat pentru a vedea dacă acesta încă mai funcționează.
  • Introduceți bateria și porniți-l. În cazul în care nu pornește, încercați să reîncărcați bateria.

În cazul în care nu pornește nici acum luați în considerare un drum la un atelier de reparații, la un profesionist, unde veți primi verdictul final.

  • În cazul în care telefonul a pornit și funcționează așa cum trebuie, ar trebui în continuare să fiți cu ochii pe el în următoarele câteva zile, pentru a vedea dacă observați ceva ieșit din comun. Verificați dacă toate butoanele transmit comenzile, dacă difuzorul funcționează sau ecranul tactil răspunde la comenzi așa cum ar trebui.

Nu există nici o garanție că acești pași vă vor salva telefonul, dar aceste măsuri de prim ajutor reprezintă cel mai bun mod de a acționa în cazul în care telefonul a ajuns în apă!

De asemenea, tineti cont de faptul că prevenirea este mai eficientă decât primul ajutor acordat telefonului!

Să sperăm că acești pași v-au ajutat să salvați telefonul de la moarte prin înec.

În cazul în care știți că sunteți puțin mai neîndemânatici, vă recomandăm un telefon rezistent la submersie, certificat IP68 cu rezistență la apă.

Stiri

Samsung Galaxy Z Flip 3 va veni cu încărcare rapidă de 25W

Samsung se pregătește pentru seria Galaxy Z de smartphone-uri pliabile. Noile telefoane pliabile Samsung vor fi lansate la Galaxy Unpacked 2021 în...

Specificațiile stiloului Samsung S Pen Pro se scurg înainte de lansare

Stiloul S Pen aflat pe Samsung Galaxy S21 Ultra nu dispune de conectivitate Bluetooth LE, ceea ce înseamnă că îi lipsesc unele...

Actualizarea de securitate din august 2021 ajunge pe Galaxy A8 (2018)

Samsung Galaxy A8 (2018) a început să primească actualizarea de securitate din august 2021. Cea mai recentă versiune de firmware de la...

Samsung Galaxy A03s aproape de lansare, are pagină de asistență live

Luna trecută Samsung Galaxy A03s cu numărul de model SM-A037F / DS a fost reperat la Biroul Standardelor Indiene (BIS). Acum pagina...

Samsung are profituri mari și promite să facă pliabilele mainstream

Samsung a anunțat câștigurile pe trimestrul doi din 2021, a obținut profit de aproximativ 11 miliarde de dolari. Este mai puțin decât...

Samsung este pe primul loc pe piața smartphone-urilor în Q2 2021

Samsung Electronics Co. și-a păstrat primul loc pe piața globală a smartphone-urilor în al doilea trimestru al anului 2021. Deși cota sa...

Vestă antiglonț Glock pentru Samsung Galaxy Z Flip 3

În două săptămâni, Samsung își va prezenta oficial noul telefon cu clapetă în timpul evenimentului Galaxy Unpacked 2021. Samsung Galaxy Z Flip...