Schimbarea numelui la Galaxy S10 confirmată de Samsung

2800

Au fost mai multe zvonuri în ultimul timp care au sugerat că Samsung ar putea trece la un alt nume, după Galaxy S9, pentru următorul telefon exponențial care va fi lansat pe piață. Logic și normal ar fi ca acesta să se numească Galaxy S10, când va fi lansat anul viitor. Cu toate acestea, zvonurile că acest următor smartphone-pilot va avea alt nume, par să se adeverească. Acum Samsung a confirmat aceste zvonuri.

Vorbind reporterilor la Mobile World Congress 2018, șeful diviziei mobile Samsung DJ Koh a spus că este posibil ca Samsung să nu utilizeze schema de numire existentă pentru următorul său dispozitiv Galaxy S, care este denumit în prezent de presă Galaxy S10.

Nu este prima dată când auzim această posibilitate, dar Samsung nu a comentat niciodată despre acest lucru sau despre alte zvonuri privind Galaxy S10. Aceasta este prima confirmare, deși una scurtă, că Samsung este deschis pentru schimbarea denumirii pentru telefoanele sale emblematice din gama Galaxy S, începând cu anul viitor.

Întrebat dacă compania intenționează să schimbe denumirea numelui modelului Galaxy S, DJ Koh președintele Samsung Mobile a spus că, „Deși Samsung se va lipi de marca Galaxy, ne-am gândit dacă pe viitor trebuie să păstrăm inițiala S sau sistemul de numerotare„.

Vestea vine doar la două zile după anunțarea celor mai recente telefoane pilot Samsung, Galaxy S9 și S9+, la care DJ Koh a jucat un rol important. Anterior mai multe surse, neconfirmate încă, au afirmat că Galaxy S10 se va numi Galaxy X, litera X putând fi citită și 10. La urma urmei, Galaxy X este numele rezervat de mai mult timp pentru primul telefon Samsung pliabil.

Toamna trecută, Apple a trecut de la iPhone 7 direct de la iPhone 8 și iPhone X. Asta înseamnă că nu există nici un iPhone 9 în gama Apple și nu avem nici o idee dacă vom vedea vreodată unul. A copiat Samsung pe Apple, cu X-ul? Trebuie să fim corecți și să spunem că numele Galaxy X a fost difuzat online cu mult înainte ca iPhone X să devină oficial. Să nu mai vorbim că Sony a lansat un telefon Xperia X acum doi ani.

Sony Corporation este un conglomerat japonez multinațional fondat în 1946, are sediul în Tokio, Japonia, fiind după mărime al cincilea conglomerat media din lume, cu venituri anuale de aproximativ 80 de miliarde $. Numele Sony este derivat din sonus, cuvântul latin pentru „sunet”. Sony are aproximativ 125.500 de angajați în toată lumea.

Apple și Samsung nu sunt singurele companii care rebranduiesc telefoanele lor emblematice. Google a făcut-o în 2016, când a lansat un prim model Pixel, înlocuind linia Nexus. Următorul telefon pilot al companiei LG nu va fi G7, conform informațiilor. LG ar putea folosi un alt sistem de numerotare, astfel încât consumatorii să știe că vor cumpăra un dispozitiv nou.

Este de la sine înțeles că vom auzi nenumărate zvonuri despre Galaxy S10 în lunile următoare. Următorul smartphone emblematic din gama S de la Samsung va apărea abia peste un an, așa că avem destul timp ca să ne dumirim cum se va numi și ce va oferi.

SURSĂSamMobile