Secretele lui Galaxy A8 (A5 2018) dezvăluite într-un videoclip

1999

Samsung Galaxy A8 (A5 2018) și Samsung Galaxy A8+ (A7 2018) sunt dezvăluite printr-o captură video neclară. Videoclipul confirmă prezența unui afișaj Infinity fără margini, dar, de asemenea, dezvăluie alte detalii, cum ar fi o cameră foto dublă în față. Cele două smartphone-uri mid-range se anunță din ce în ce mai interesante.

Ca parte a Consumer Electronics Show din Las Vegas care va avea loc în ianuarie 2018, Samsung ar trebui să prezinte în mod oficial noile Galaxy A8 și Galaxy A8+. Aceste două modele sunt de fapt Galaxy A5 și A7 2018, iar schimbarea numelui urmărește să marcheze apropierea acestei game mid-range de Galaxy S8 și Galaxy S8+. Într-adevăr, aceste două smartphone-uri se vor bucura de același ecran cu raport de aspect de 18.5: 9 Infinity Display ca și cele mai recente dispozitive Galaxy S8 și Galaxy Note 8. De fapt, aceste noi Galaxy A sunt așteptate cu nerăbdare, iar fanii mărcii așteaptă să știe prețul și alte caracteristici ale lor.

Cel mai sigur este să așteptăm prezentarea oficială pentru toate aceste detalii.

Dar până atunci Samsung Galaxy A8 și Galaxy A8+ tocmai au fost prezentate într-un videoclip apărut pe YouTube în timpul weekendului trecut și preluat de Phoneandroid.com. Videoclipul publicat a fost eliminat, la cererea Samsung, dar copii alternative încă circulă pe web. Clipul video nu este de foarte bună calitate motiv pentru care nu îl vom publica.

Dacă ne bazăm pe ce a apărut în acest videoclip, Galaxy A8 va fi echipat cu un ecran de 5,5 inch, față de 6 inch pentru Galaxy A8+. În ambele cazuri, avem un ecran Super AMOLED, Full HD+. Rețineți că ecranul pare plat, spre deosebire de Galaxy S8 și Note 8 ale căror margini sunt curbate. Această diferență ar putea dezamăgi pe cei care speră să aibă un ecran similar cu Galaxy S8, dar ar putea fi de asemenea pe placul celor care nu sunt fani ai designului Samsung Edge.

În cadrul CES 2013, Samsung a prezentat două prototipuri „Youm”. Unul cu ecran curbat de-a lungul marginii drepte a telefonului, în timp ce celălalt avea un ecran curbat pe partea de jos a telefonului. Samsung a explicat că pe marginea curbată se pot afișa informații suplimentare, aplicații, notificări sau știri. Au fost primele telefoane cu design Edge.

La interior Galaxy A8 are un procesor Exynos 7885. Acest cip ar fi cuplat cu 4GB de RAM, în timp ce Galaxy A8+ ar putea ajunge până la 6GB de RAM. În ceea ce privește spațiul de stocare, utilizatorii ar putea alege între 32GB sau 64GB, dar un port microSD ne aduce suficient spațiu de stocare pentru toate nevoile. Galaxy A8 ar fi echipat cu o baterie de 3.000 mAh iar Galaxy A8+ cu una de 3.500 mAh.

Avem o cameră foto spate de 16MP cu diafragma f / 1,7. Scanerul de amprente ar fi amplasat sub această cameră. Frontal avem cameră foto dublă, una de 16 MP cu f / 1,9, iar a doua de 8 MP cu f / 1,9 care dispune de aplicația Live Focus. Nu avem senzor de iris, dar autorul clipului video ne asigură că recunoașterea facială funcționează mai bine decât la Galaxy S8 și Galaxy Note 8. Ambele smartphone-uri vor fi certificate cu IP68 pentru rezistență la apă și praf.

Acest videoclip confirmă informațiile anterioare despre Galaxy A8 și Galaxy A8+. Aceste dispozitive de la jumătatea gamei lui Samsung se anunță din ce în ce mai interesante și ar putea ajunge la nivelul telefoanelor emblematice lansate de Samsung în 2017. În ceea ce privește prețul, primele estimări sunt în jurul valorii de 450 de euro.