La fel ca Secure Folder și Google vrea „Private Space” în Android OS

156
La fel ca Samsung Secure Folder și Google vrea Private Space in Android 15
Sursa foto: 9to5google.com

Google aduce permanent îmbunătățiri la sistemul de operare Android pentru confortul și securitatea utilizatorilor. Există o mulțime de aplicații Android disponibile, dar printre acestea sunt unele pe care preferați să rămâneți ascunse atunci când nu le utilizați. Le știi pe acelea. Cea mai recentă previzualizare Android arată că Google lucrează pentru a aduce un „Privat Space – Spațiu privat” pentru a vă proteja cele mai sensibile aplicații. Utilizatorii de Samsung Galaxy au pentru așa ceva Secure Folder.

Este obișnuit pentru utilizatori să păstreze aplicațiile Android ascunse. Este foarte simplu cu multe lansatoare care oferă o modalitate de a ascunde o aplicație de privitori. Samsung oferă chiar și o modalitate încorporată de a păstra aplicațiile într-un „Folder Securizat – Secure Folder”. În acest fel utilizatorii sunt asigurați în privința confidențialității dacă trebuie vreodată să împrumute telefonul altcuiva.

Google a lansat recent firmware-ul Android 14 QPR2 Beta 2 (QPR – Quarterly Platform Release). Cu această ocazie am aflat că gigantul de internet își pregătește propriul răspuns la aplicațiile ascunse, o nouă funcție numită „Spațiu privat – Private Space”. În acest fel puteți ascunde aplicațiile private într-un spațiu securizat pe care numai dvs. îl puteți accesa. Conform textului introductiv, Spațiul privat Android poate fi găsit implicit ca o pictogramă nouă în partea de jos a sertarului aplicației.

Sistemul de operare mobil Android avea o cotă de piață de 70,16% la nivel global în decembrie 2023. Este urmat de Apple iOS cu o cotă 29,14%. Android 13 are o cotă de piață de 37,99%, Android 12 (18,21%) și Android 11 (17,4%).

Sau, dacă preferați, puteți, de asemenea, să ascundeți utilizarea „Private Space”. Dacă mergi pe această rută, se pare că va trebui să cauți „Spațiul privat” pentru a-l face să apară manual. Se pare că poate exista și un buton Setări rapide pentru blocarea și deblocarea spațiului privat. Un beneficiu al încorporării Private Space în Android este că aplicațiile nu vor dispărea doar din lansator. Nici măcar aplicația de setări, instrumentele de confidențialitate și managerul de permisiuni ale Android nu vor dezvălui aplicațiile tale ascunse decât dacă spațiul privat este mai întâi deblocat.

Potrivit 9to5Google, sunt mai multe informații în firmware-ul Android 14 QPR2 Beta 2 despre acest Spațiu privat:

  • Informațiile de utilizare pentru aplicațiile Spațiu privat sunt ascunse atunci când sunt blocate.
  • Aplicațiile pentru spațiul privat nu vor apărea în managerul de permisiuni, tabloul de bord de confidențialitate și alte setări când Spațiul privat este blocat.
  • Când Spațiul privat este blocat, notificările din aplicațiile tale ascunse nu vor apărea, protejându-ți și mai mult confidențialitatea.
  • Notificările de la aplicațiile din Spațiul privat sunt ascunse atunci când sunt blocate.
  • Pentru comoditate, puteți bloca Spațiul privat folosind aceeași parolă, model sau PIN folosit pentru a vă debloca dispozitivul Android. Acest lucru, desigur, are dezavantajul de a permite oricui care vă poate accesa telefonul să vă deblocheze și aplicațiile ascunse. Alternativ, puteți seta o altă blocare.
  • Puteți debloca spațiul privat în același mod în care vă deblocați dispozitivul sau puteți alege o altă blocare.

În timp ce Privat Space a apărut prima dată în Android 14 QPR2 beta2, nu credem că funcția este pregătită pentru o lansare iminentă. Fiecare lansare trimestrială de firmware a Google pentru platforma Android indică funcțiile viitoare din următoarea versiune majoră a Android. În acest caz următoarea versiune Android 15 va fi lansată în 2024. Google a inclus chiar notificări prin care îi informează pe angajați că experiența este încă în desfășurare. Având în vedere starea sa actuală, credem că Android 15 ar fi un pronostic sigur pentru sosirea Private Space.