Noul senzor Samsung BioActive mult mai bun în seria Galaxy Watch 7

65
Galaxy Watch 7 senzor Samsung BioActive
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Samsung va lansa peste câteva ore mai multe produse noi la Galaxy Unpacked 2024 Paris. Cu toate acestea, ieri compania a prezentat noul senzor de sănătate Samsung BioActive pentru viitoarele Galaxy Watch 7 și Watch Ultra. Printre altele, noul senzor din seria Galaxy Watch 7 va aveni cu o funcție nouă, potential utilă.

Într-o postare pe site-ul propriu SamsungNewsroom, compania coreeană a dezvăluit mai multe date despre noul său senzor său de sănătate Samsung BioActive ce va fi în „următorul Galaxy Watch”. Este vorba despre Galaxy Watch 7 și Galaxy Watch Ultra. Practic, Samsung dublat performanța fiecărei fotodiode, reducând numărul necesar fără a pierde din capacitatea acestora.

Samsung explică ce a făcut cu noul senzor BioActive, dar și ce poate acesta, potrivit 9to5Google. Samsung a dublat performanța fiecărei fotodiode, scăzând numărul necesar pentru menținerea capacității de la opt fotodiode la patru. Această reproiectare a eliberat spațiu suplimentar pentru integrarea unui număr și o varietate mai mare de LED-uri și a asigurat plasarea lor optimă pe senzor.

Noul senzor include LED-uri albastre, galbene, violete și ultraviolete, pe lângă LED-uri verzi, roșii și infraroșii. Odată cu integrarea și aranjarea acestor LED-uri și a fotodiodelor special concepute, Samsung duce inovația cu un pas mai departe și ceasurile cu senzorul Samsung BioActive sunt acum capabile să urmărească aspecte neexplorate ale monitorizării sănătății pe purtabile.

O fotodiodă este o diodă semiconductoare sensibilă la radiațiile fotonice din lumina vizibilă, radiațiile infraroșii sau ultraviolete, razele X și gamma. Prima fotodiodă a fost dezvoltată de Nobukazu Teranishi, Hiromitsu Shiraki și Yasuo Ishihara la NEC în 1980.

Cu acest hardware îmbunătățit, senzorul este capabil să-și îmbunătățească urmărirea valorilor existente. De exemplu, urmărirea ritmului cardiac și nivelul de oxigen din sânge. Samsung spune că noul senzor este cu până la 30% mai precis în comparație cu senzorul găsit pe seria Galaxy Watch 6 și modelele anterioare. Dar aceste upgrade-uri permit și noi funcționalități.

Samsung susține că seria Galaxy Watch 7 va oferi măsurători cu 30% mai precise ale frecvenței cardiace în timpul antrenamentelor intense, comparativ cu predecesorul său. În plus, odată cu integrarea unui spectru mai larg de culori LED și fotodiode actualizate, Samsung intenționează să introducă Indexul produselor finale de glicație avansată (AGEs).

„Prima” dintre noile funcții care vin la Galaxy Watch 7 și Galaxy Watch Ultra cu acest nou senzor de sănătate BioActive este suportul pentru „Indexul produselor finale de glicație avansată (AGEs)”. Acest lucru va oferi utilizatorilor un indicator mai bun al sănătății lor metabolice prin urmărirea produselor finale de glicație avansată (AGEs) în sistemul lor. AGEs  sunt compuși care rezultă din glicație în sânge și se pot forma și în alimente în timpul gătirii.

În cantități mari, acești compuși se pot acumula în sistemul dumneavoastră și pot contribui la apariția unor afecțiuni dăunătoare. De exemplu: hipertensiune arterială, boli de inimă, diabet și multe altele. AGE-surile sunt, de asemenea, considerate de unii profesioniști din domeniul medical ca un marker al sănătății generale a unei persoane.

Prima dintre aceste caracteristici va fi un indice al produselor finale de glicație avansată (AGEs). Acesta este un indicator al sănătății metabolice și al îmbătrânirii biologice. Este un indice puternic influențat de stilul de viață general și de obiceiurile alimentare din aceste zile.

Folosit ca un biomarker perspicace, acest index oferă o imagine instantanee a vârstei tale biologice pentru a te ajuta să iei decizii mai informate despre călătoria ta de bunăstare și să lucrezi pentru un viitor mai sănătos. Adăugarea unui index AGEs este doar una dintre numeroasele funcții avansate noi planificate pentru următorul Galaxy Watch.

Samsung spune că indicele Advanced Glycation End Products (AGEs) este „planificat” pentru viitoarele sale modele Galaxy Watch. Chiar dacă senzorul Samsung BioActive va fi la interiorul noilor ceasuri, ar putea să nu fie activat la lansare. Disponibilitatea funcției poate depinde și de regiune, așa cum este adesea cazul cu noile funcții de sănătate. Samsung spune că aceasta este doar prima dintre „multele” caracteristici noi pentru modelele Galaxy Watch echipate cu acest nou senzor.